Kimse Yok Mu, Ramazan'da Türkiye çapında 90 bin gıda kolisi dağıtacak

İnsani yardım derneği Kimse Yok Mu, Ramazan ayında, 81 ilde ihtiyaç sahibi ailelere, içinde temel gıda maddeleri bulunan 90 bin gıda paketi dağıtacak.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 17 Temmuz 2012 15:06, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Kimse Yok Mu Derneği Genel Başkanı Ünal Öztürk, Malatya Valisi Ulvi Saran'ı ziyaretinde yaptığı açıklamada, 10 yılı aşkın süredir yoksunluğun uğradığı her yerde görev başında olduklarını söyledi. Sadece Türkiye'de değil, dünyanın birçok ülkesindeki ihtiyaç sahiplerine yardım eli uzattıklarını anlatan Öztürk, yardım çalışmalarının Ramazan ayında ayrı bir önem kazandığını ifade etti. Her yıl İslam alemi için 11 ayın sultanı olarak bilinen Ramazan'da binlerce kişiye destek olduklarını bildiren Öztürk, şöyle devam etti:

?Ramazan ayı için hazırlıklarımızı tamamladık. Türkiye genelinde 90 bin gıda kolisini 81 ilimizde dağıtmayı ve ihtiyaç sahibi insanların iyi bir Ramazan geçirmelerini temin etmeye, vesile olmaya çalışıyoruz. Sadece Türkiye'de değil, milletimizin gayreti ve fedakarlığı ile 70 ülkede de gıda paketi dağıtımlarımız olacak."

Vali Ulvi Saran da ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getirdi. Kimse Yok Mu Derneği'nin çalışmalarını takdirle karşıladıklarını ifade eden Saran, kültürel ve manevi değerler gereği düşküne, yoksula ve sıkıntıda olana yardım etmenin Türkiye insanının temel özelliklerinden olduğunun altını çizdi. Saran, "Türkiye'de, bu doğrultuda yardım ve hayır alanında birbirleri ile yarışan güzide kuruluşlar var. Kimse Yok Mu Derneği de bu kuruluşların en önde gelenlerinden birisi. Kendilerine. bu ziyaretlerinden duyduğum memnuniyeti belirtir, çalışmalarında başarılar dilerim." ifadelerini kullandı.

Saran, Öztürk'e, tepside kuru kayısı hediye ederken, Öztürk de Saran'a bir çift kahve fincan takımı hediye ederek, "80 yıl hatırı olacaktır." dedi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber