'Alo merkez, bu alet nasıl çalışıyor!'

Haber Giriş : 28 Temmuz 2005 15:20, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Akıllara durgunluk verecek bir trajedi: Bir kaza sonucu aracında sıkışan sürücünün imdadına modern techizatlı trafik ekipleri yetişti: Ama bir sorun vardı, polis aleti kullanamıyordu:

haber7 Muhammet Taşçılar'ın haberi

Doğrusu böylesi acı bir olay karşısında gülmek pek mümkün değil ama polisin sergilediği kara mizah da görülmeyecek cinsten değil:

Şanlıurfa Diyarbakır karayolunda meydana gelen trafik kazasında kamyon içerisinde sıkışan sürücü yaklaşık bir saat kurtarılmayı bekledi. 112 ekiplerinin boyunluk takarak müdahale ettikleri sürücüyü kurtarmaya gelen görevliler araçları çalıştıramayınca cep telefonuyla yardım aldılar.

Edinilen bilgiye göre Şanlıurfa Diyarbakır Karayolunun 28. kilometresinde saat 06.30 sularında meydana gelen trafik kazasında Asım Ergen yönetimindeki 51 DR 311 plakalı kamyon dikkatsizlik sonucu önünde giden Emrullah Taşar yönetimindeki 13 AY 984 plakalı kireç yüklü kamyona arkadan çarptı.

Çarpışmanın etkisi sonucu iki kamyon yolun sağına savrulurken kamyon sürücüsü Asım Ergen araç içinde sıkıştı. Olay yerine gelen 112 Acil Servis ekipleri sürücü koltuğunda sıkışan Asım Ergen'e ilk müdahalesini yaparak boynuda boyunluk taktılar. Sağlık görevlileri, ayaklarından sıkışan sürücüyü sık sık kontrol ederek su verdiler.

Kamyon sürücüsü sıkıştığı bölgeden kurtarılmak için yaklaşık bir saat bekledi. Acılar içinde kıvranan sürücüyü kurtarmak için gelen kaza kırım ekibi, aletleri çalıştıramayınca telefonla yardım aldılar. Telefonla aradıkları görevliden araçların çalıştırılması hakkında cep telefonuyla bilgi alan görevliler 15 dakika içinde sürücüyü bulunduğu yerden çıkarmayı başardılar.

Sürücü koltuğundan çıkarılan sürücü daha sonra ambülansa konularak Devlet Hastanesine kaldırıldı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber