?Dosyama bakan memur izne çıkmış, istasyonum kapatıldı'

Haber Giriş : 29 Temmuz 2005 07:00, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Akaryakıt istasyonu için lisans başvurusu yapan Ali Kaya'nın karşılaştığı tablo sektördeki kargaşayı gözler önüne seriyor. Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu'nda dosyasına bakan memurun izne ayrılması sebebiyle ruhsat alamadığını iddia eden Kaya, bu nedenle işyerinin kapatıldığını öne sürüyor.

Kaya, yetkililerden, ?Sizin dosyanıza bakan arkadaş tatile çıktığı için eksik evraklar tamamlanmamış.? cevabı aldığını iddia ederken, yetkililer aksaklığın yoğunluktan kaynaklandığını belirtiyor. Sınırlı sayıda personel ile on binlerce yazışma yapıldığına işaret eden yetkililer, istasyon sahiplerine işlemlerini son güne bırakmamaları konusunda çağrıda bulunuyor. Kaçak akaryakıtla mücadele yurt geneline yayılırken, istasyonlar yeniden yapılandırılıyor. Yeniden lisans verme işlemlerinde yaşanan yoğunluk, işyeri sahipleri ve kamu kurumları arasında bazı sıkıntıları da beraberinde getirdi. Karaman'da akaryakıt istasyonu işleten Ali Kaya, 25 Şubat 2005 tarihinde Üst Kurul'a lisans başvurusu yaptı. Ancak 5 ay sonra ?evrak eksikliği var' cevabı alabilen Kaya, 100 YTL ödeme yapmadığı için dosyasının bekletilmekte olduğunu öğrendi. Kaya, 11 Temmuz 2005'te istenen tutarı yatırarak, havalenin makbuzunu faks yoluyla ilgili kuruma göndermiş. Dosyasına bakan Aslı Derya Deveci'yi de konudan haberdar eden Kaya, ilgili memurdan ?Sizin dosyanız tamam. Lisansınız 14 Temmuz Perşembe günü çıkacak.? cevabı almış. Ancak kendisine söylenen tarih geldiğinde Kaya'nın işyeri çalıştırma izni çıkmamış. Bu süre içinde tekrar irtibata geçen Kaya'ya ?Sizin dosyanıza bakan arkadaş izne ayrıldığı için gönderdiğiniz eksik evraklar dosyanıza eklenmemiş.? denmiş. 25 Temmuz'da da Kaya'nın akaryakıt istasyonu kapatılmış.

İşyerinin kapatıldığı gün söz konusu kuruma giden Kaya, kendisine ait dosyanın olmadığını görmüş. Rica üzerine dosyasını getirdiklerinde havalenin faksının olmadığını öğrenen Kaya'ya ?Hâlâ eksik evrak gözüküyor.? bilgisi verilmiş. Ali Kaya, istasyonun 4 gündür kapalı tutulduğunu ve bunun kendisine maddi zararının bin 500 YTL olduğunu söylüyor. Kaya'nın dosyasına bakan memurun evlilik iznine ayrıldığını doğrulayan yetkililer ise ?Sınırlı sayıda personelle özverili bir çalışma ortaya konuluyor.? bilgisini verdi.

zaman

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber