Bakan Fatma Şahin, kalbinde delik olan Melisa'ya üzüm yedirdi

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Şahin, Aile Sosyal Destek Programı Projesi (ASDEP), çerçevesinde pilot bölge seçilen Kırıkkale'de incelemelerde bulundu.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 18 Temmuz 2012 19:26, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Bakan Şahin, kalbinde delik olan küçük bir çocuğa kendi elleriyle üzüm yedirdi.

İlk olarak Kırıkkale Valiliği'ni ziyaret eden Bakan Şahin, burada Vali Hakan Yusuf Güner'den bilgi aldı. Daha sonra Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü'ne geçen Şahin, burada yapılan çalışmalar hakkında slayt gösterisini izledi. Ardından Sanayi Mahallesi'nde Dinç ailesini ziyaret etti. Aile sosyal destek uzmanları Dinç ailesine sorular sordu. Bu arada Bakan Şahin, Yüksel ve Meryem Dinç'in 2 yaşındaki kalbi delik kızı Melisa ile ilgilenerek, çocuğa masanın üzerinde bulunan üzümlerden yedirdi. Uzun süren sohbetin ardından Şahin, çocuk yuvası, Kırıkkale Belediyesi ve AK Parti il binasını ziyaret etti.

Yakın gelecekte Türkiye'yi aile ve sosyal politikalar alanında model ülke haline getirmeyi hedeflediklerini kaydeden Şahin, "Sosyal yardımları aile merkezli hale getirmede, etkin ve adil hizmet sunumunda bilişim teknolojilerini sonuna kadar kullanmakta kararlıyız. ASDEP hayata geçirilmesiyle birlikte bu süreç tamamlanmış olacaktır. Bakanlık olarak, istikbalimiz olan aile yapımızı daha da güçlendirici sosyal politikaları hayata geçiriyoruz." dedi.

Şahin, ?Çiftlere nikâh yapılması konusunda yerel yönetimlere büyük görevler düşüyor. Bu projede bunu çok önemsiyorum. Yapılan proje sayesinde aile ve sosyal hizmetler alanında yardıma ihtiyaç duyan aile ile bireylerin objektif kriterlere göre tespit ediliyor. Uzmanlarımız sayesinde sorun çözme kabiliyetlerinin artırılması, psikolojik desteğin sağlanması, sosyal yardım ve diğer kamu hizmetlerden yararlandırılmasını sağlıyoruz. Bunun yanında yaşam koşullarının iyileştirilmesi ve refah seviyelerinin yükseltilmesi amaçlanmaktadır.? diye konuştu.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber