Memur maaş artışına hazırlanıyor

Haber Giriş : 29 Temmuz 2005 07:35, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

HÜKÜMET ile memurlar, toplu görüşme masasına oturmaya hazırlanıyor. 15 Ağustos'ta başlayacak görüşmeler öncesi memur sendikaları taleplerini netleştirmeye başladı.

Memur maaşlarına yapılacak zammın yanı sıra, özellikle geçen yıl imzalanan 50 maddelik mutabakat zaptının tam olarak uygulamaya konulamaması sendikaların öncelikleri arasında bulunuyor.

Toplu görüşme masasında memurları Kamu Sen, KESK ve Memur Sen temsil edecek. Kamu Sen, görüşmeleri 'toplu pazarlıklar' olarak nitelendiriyor. Önceliklerini, mali, sosyal, çalışma şartları ve demokratik haklar olarak dört ana başlıkta toplayan Genel Başkan Bircan Akyıldız, hükümete ilk olarak 2004'te imzalanan 50 maddelik tutanaktaki hususları soracaklarını söyledi. İktidarın 'toplu görüşme'lerin, 'toplu sözleşme'ye çevrilmesi, memura siyaset hakkının tanınması gibi konularda söz vermesine karşın yerine getirmediğini belirten Akyıldız, 'Bize 3 yıl sonunda hakların iyileşeceğini söylemişlerdi. Bu sürede reel kayıplarımız yüzde 16'nın üzerine çıktı' dedi.

En az 950 milyon olmalı

Memur Sen Genel Başkanı Dr. Ahmet Aksu ise, en düşük memur maaşının 950 milyon lira seviyesine çıkartılmasını talep edeceklerini söyledi. KESK'in de öncelikleri benzer. Genel Başkan Dr. İsmail Hakkı Tombul, hükümetten gelen açıklamalara tepki gösterirken, 'Maliye Bakanlığı tarafından hazırlanan ve Yüksek Planlama Kurulu'nca da onaylanan ödenek tavanları uyarınca kamu emekçilerine 2006 yılı için yüzde 7.4 ücret zam yapılması hedefleniyor. Toplu görüşmeler 15 Ağustos'ta başlayacak ve iki hafta sürecek. Eğer anlaşma sağlanamazsa konu Uzlaştırma Kurulu'na gidecek.

h.o.tercüman

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber