Akdeniz'in Melekleri' projesi hayata geçiyor

Mersin merkez ilçe Mezitli Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı'nın (SYDV) hazırlayıp Avrupa Birliği Eğitim ve Gençlik Programları Merkezi Başkanlığı tarafından kabul gören ?Akdeniz'in Melekleri' projesi hayata geçiyor.

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 19 Temmuz 2012 09:53, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Proje hakkında İHA muhabirine açıklamalarda bulunan Mezitli Kaymakamı Kamil Kıcıroğlu, projenin Mayıs ayında kabul edildiğini ve 6 ay süreceğini söyledi. Projenin toplam bütçesinin 16 bin 900 Euro olduğunu dile getiren Kıcıroğlu, ?Proje faaliyetleri ağırlıklı olarak Mezitli'de 25 Ağustos-4 Eylül 2012 tarihlerinde gerçekleşecek. İki taraflı gençlik projesine İspanya, Polonya ve Türkiye'den 13-25 yaş arasında gençler katılacak. Her ülke 1 grup lideri ve 8 katılımcı olmak üzere 27 kişi olacak? dedi.

Projenin ana temasının sürdürülebilir deniz biyolojik çeşitliliği, yenilenebilir enerji ve çevre olduğunun altını çizen Kıcıroğlu, sözlerine şöyle devam etti: ?Amaçlar arasında karşılıklı anlayış ve öğrenme sürecini geliştirmek var. Avrupa boyutunda çevre duyarlılığı oluşturarak küreselleşme ile sürdürülebilir ve yenilenebilir enerji kavramları üzerine giriş yapmak var. Küresel çevre sorunları ve iklim değişikliğine dikkat çekmek, biyolojik çeşitlilik neslinin tükenmemesi ve sürdürülebilir enerjiye yönelik ulusal düzeyde gençlerin farkındalığını ve hareketliliğini yaratmak var.?

Kıcıroğlu, programa imkanı kısıtlı gençleri de dahil ederek farklı kültürel etnik ve dini geçmişten gelen gençler ile ortak faaliyetlerine imkan sağlayarak gençlerin kültürlerarası diyaloglarını güçlendirmeyi hedeflediklerini kaydetti. Proje kapsamında yapılacak faaliyetler hakkında da açıklamalarda bulunan Kıcıroğlu, ?Katılımcılara, kurumların tanışması ve programın tanıtılması gerçekleştirilecek. Mezitli bölgesinin doğal güzelliklerini tanımaya ve araştırmaya yönelik gezi etkinliği düzenlenecek. Mezitli bölgesi sahillerinde yaşayan ve nesli tükenmekte olan deniz kaplumbağalarının korunmasına yönelik deniz ve sahil temizliği etkinliği gerçekleştirilecek. Sürdürülebilir ve yenilenebilir enerji farkındalığına yönelik sunum ve slayt gösterisi etkinliği yapılacak. Mersin'de güneş ve rüzgar enerjileriyle kurulan merkezlerin ziyareti gerçekleştirilecek? diye konuştu.

Proje kapsamında hava, su, güneş temalı gençlerin ilgi ve beceri düzeylerine yönelik atölye çalışmalarının da yapılacağını belirten Kıcıroğlu, ayrıca katılımcı her ülkenin kendi yemek kültürlerini, müziklerini, gelenek ve göreneklerini anlatan sunumlarını gerçekleştireceğini, programın nihai değerlendirmesi sürecinde gençlerin aktif katılımını sağlayarak fikir ve görüşlerinin alınmasına yönelik bir platform oluşturulacağını ifade etti.

Kıcıroğlu, ?Akdeniz'in Melekleri' projesi kapsamında İtalya Gençlik Çalışmaları Dernek Başkanı Daniele Lucanelli ile Polonya Gençlik Çalışmaları Dernek Başkanı Adam Jasnikowski'nin, projenin ön hazırlıklarını değerlendirmek ve kontrol etmek için 15-18 Temmuz 2012 tarihleri arasında Mezitli'ye gelerek incelemelerde bulunduğunu sözlerine ekledi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber