Marketlerde 'Ramazan Paketi' rekabeti

Ramazan ayına sayılı günler kala erzak paketleri, reyonlardaki yerini alırken, marketler, daha fazla müşteriye ulaşmak için birbirinden farklı kampanyalar düzenliyor.

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 19 Temmuz 2012 12:32, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

AA muhabirinin aldığı bilgiye göre, yardımlaşmanın en yüksek seviyeye ulaştığı Ramazan ayında vakıf, dernek ve belediyeler kadar vatandaşlar da ihtiyaç sahibi ailelerin yanında olmaya çaba gösteriyor.

Birçok kişi, nakit parayla desteklerken, bazıları da zorunlu gıda maddelerini içeren erzak paketlerinden alarak, bu ayda yoksul ailelerin sofralarını zenginleştirmeye çalışıyor. Çok sayıda vatandaş, erzak paketlerini marketlerden alırken bir kısmı da gıda toptancılarında hazırlatıyor.

Ramazan ayına sayılı günler kala vatandaşların talebi üzerine marketler yüz binlerce hazırladığı erzak paketlerini reyonlarına koymaya başladı. Satışların hızlandığı bugünlerde marketler, daha fazla müşteri çekebilmek için hemen hemen içerikleri benzer paketlere birbirinden farklı kampanyalar düzenliyor.

Marketler, 16,9 liradan 80 liraya kadar değişen ramazan paketleri için yüzde 40'a varan iskonto ve avantajlar, indirim kuponları, ücretsiz nakliye hizmeti gibi seçenekler sunuyor.

Bazı marketler, erzak paketi yerine, yoksul vatandaşların ihtiyaç duyacağı ürünü almasını isteyen vatandaşlara "hediye çeki" hizmeti de veriyor. Vatandaşlar, ücret karşılığı aldıkları hediye çeklerini belirledikleri yoksul ailelere gönderebiliyor.

Real Hipermarketleri, Erzak, İkram, Afiyet, Bolluk ve Sultan adı verilen ramazan paketlerini 17,9 ile 80 lira arasında değişen fiyatlardan satıyor. Her kutu içinde alınan pakete göre değişmekle beraber 20, 30, 40, 60 ve 80 liralık indirim kuponları da bulunuyor. Kuponların üzerinde belirtilen ürünler için geçerli olan indirim kuponlarını isteyen vatandaşlar, paketle birlikte aileye veriyor ya da kendi ihtiyaçları için kullanabiliyor.

Kipa da Bütçe, Standart, Mega gibi isimlerle satışa sunduğu gıda paketlerinde indirime gitti. Marketin ramazan paketleri fiyatı, 89,40'dan 69,90 liraya, 64,65'ten 49,90 liraya, 44,65'ten 29,90 liraya ve 22 liradan 16,9 liraya düşürüldü.

Adese ise 27,9, 45,9 ve 66,9 lira olmak üzere üç farklı seçenekte ramazan paketi hazırladı. Bu paketlerden bin lira ve üzerinde alanlara yüzde 3 iskonto ve 15 kilometreye kadar ücretsiz nakliye hizmeti sunuluyor. Firma ayrıca, hediye çeklerinde de bin lira ve üzerinde alımlarımda yüzde 5 indirim uyguluyor.

Carrefour da avantajlı Ramazan paketleriyle rekabette yerini alıyor. Marketin hazırladığı paketler, yüzde 40 avantajla 19,9 lira, yüzde 15 avantajla 29,9 lira, yüzde 30 avantajla 39,9 lira ve yüzde 35 avantajla 49,9 liradan satışa sunuluyor. Koliler içinde sadece belirtilen bir ürün geçerli olan 3 liralık da hediye çeki bulunuyor.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber