Doğu ve Güneydoğulu öğrenciler kampın ardından mezuniyet sevinci yaşadı

Batman Valiliği ile Emniyet Müdürlüğü tarafından SODES kapsamında hazırlanan 'İngilizce Yaz Kampı Projesi' sona erdi

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 19 Temmuz 2012 12:35, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Kalkınma Bakanlığı ve Emniyet Genel Müdürlüğü Çocuk ve Gençler Sosyal Koruma ve Destek Programı (ÇOGEP) desteğiyle genişletilen proje kapsamında Batman, Mardin, Bingöl, Bitlis ve Siirt'ten gelip, Gaziantep'te Zirve ve Hasan Kalyoncu üniversitelerinde eğitim gören 500'e yakın öğrenci, mezuniyet coşkusu yaşadı.

Öğrenciler, 40 gün boyunca eğitici ve öğretici programlara katılarak, kendilerini geliştirme fırsatı buldu. Düzenlenen liderlik seminerleri, geleceklerini planlamalarında yardımcı olurken, yerli ve yabancı hocalardan da İngilizce eğitim alan öğrenciler, Gaziantep'i gezip, çeşitli sosyal aktivitelere katıldı.

Dolu dolu geçen 40 günün ardından da Doğu ve Güneydoğu Anadolu Bölgesi'nden gelen öğrenciler için Cahit Nakıboğlu İlköğretim Okulu'ndaki Yunus Emre Konferans Salonu'nda mezuniyet töreni düzenlendi.

Törenin açılış konuşmasını yapan Zirve Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Adnan Kısa, öğrencilerinin tatillerinden fedakârlık ettiğini belirterek, güzel bir ekip çalışmasına imza attıklarını söyledi.

Prof. Dr. Kısa, ?Çocuklarımız, 40 gün boyunca hem İngilizcelerini geliştirdiler, hem de üniversite ortamını görmüş oldular. Bu donanımlarını artırmaya da yardımcı oldu. Öğrencilerimizi tebrik ediyorum.? dedi.

Batman Emniyet Müdür Yardımcısı Samih Teymur ise programın oldukça verimli geçtiğini kaydederek, Türkiye genelinde 12 üniversitede bu çalışmayı

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber