Bolu'da 'Elele Verelim Engelleri Aşalım Projesi' kapsamında kokteyl verildi

Bolu Belediyesi, İş-kur, Bolu Umut Işığı Eğitilebilir Zihinsel Engelliler Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği ve İzzet Baysal Ruh Sağlığı ve Hastalıkları Hastanesi işbirliği ile gerçekleşen ?Elele Verelim Engelleri Aşalım Projesi? kapsamında Pasta Yapımı ve Sunumu Kursu'nun açılış kokteyli gerçekleştirildi.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 19 Temmuz 2012 12:52, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Bolu Belediyesi Engelsiz Çay Bahçesi'nde gerçekleşen açılış kokteyline Vali Vekili Ömer Eru, Belediye Başkanı Alaaddin Yılmaz, İş -kur İl Müdürü İsmail Yalçın, Abant İzzet Baysal Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Akçahan Gepdiremen, Bolu İzzet Baysal Ruh Sağlığı ve Hastalıkları Hastanesi Başhekim Yardımcısı Ayşegül Koç, Bolu Umut Işığı Eğitilebilir Zihinsel Engelliler Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği Başkanı Ayşe Çetin, engelli kursiyerler ve çok sayıda davetli katıldı.

Bolu Umut Işığı Eğitilebilir Zihinsel Engelliler Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği Başkanı Ayşe Çetin, engelli olan gençlerin topluma entegre olmaları ve sadece tüketici olarak görülen bu gençlerimizin üretime katılmalarının sağlaması gerektiğini belirtti.

Bolu İzzet Baysal Ruh Sağlığı ve Hastalıkları Hastanesi Başhekim Yardımcısı Ayşegül Koç, ?Bu projede en önemli amacımız katılımcılarımızın işlevselliklerini ve üretkenliklerini artırmak. Bu projeye katkıda bulunanlara bizleri amacımıza biraz daha yaklaştırdıkları için teşekkür ediyorum.? dedi. İş-kur İl Müdürü İsmail Yalçın ise ?Bu proje Bolu Belediyesi'nin desteği ve derneğimizin katkılarıyla oluşmuş bir proje. Burada amacımız dezavantajlı olan gençlerimizin toplumla entegrasyonunu sağlayarak onların istihdama katılabilmeleri için iş ve meslek sahibi olmalarını sağlamak için yapılan bir proje. Bu kurs altı ay boyunca devam edecek. Bu tür projelere desteklerini esirgemeyen Belediye Başkanımız Alaaddin Yılmaz'a da ayrıca teşekkür ediyor şükranlarımı sunuyorum.? diye konuştu.

Belediye Başkanı Alaaddin Yılmaz da, ?Yaşadığımız toplumun bir kesimi engelli. Onlar bizim canımız, her şeyimiz. Önemli olan onların yük değil hayatın birer bireyi olduğunu hepimizin kavraması gerekiyor. Engelsiz Çay Bahçemizi de bu tür faaliyetler için tahsil ettik. Burada eğitim görüp iş sahibi olarak belirli iş yerlerine girenler oldu. Yine burada çalışanlar var. İnşallah burada ki yavrularımız da rehabilite oldukça farklı yerlere geleceklerdir? dedi. Vali Vekili Ömer Eru da, ? Önemli olan bu tür projelerle engelli vatandaşlarımızın ekonomik yönden ayakta durmalarını ve üretime katkıda bulunmalarını sağlamak. Ben burada bulunan çocuklarımıza sağlıklı mutlu bir yaşam diliyor, projede emeği geçenlere de teşekkür ediyor, şükranlarımı sunuyorum.? dedi.

Konuşmaların ardından Bolu Belediyesi, İş-kur ve Bolu Umut Işığı Eğitilebilir Zihinsel Engelliler Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği arasında protokol imzalandı. Atılan imzaların ve karşılıklı hayırlı uğurlu olsun dileklerinin ardından projede emeği geçen kurum ve kuruluşların temsilcilerine teşekkür plaketleri takdim edildi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber