İşsizlere camilerde ulaşılacak

İşsiz gençleri meslek sahibi yapmak için Uzmanlaşmış Meslek Edindirme Merkezleri (UMEM) Projesini geliştiren Mersin Ticaret ve Sanayi Odası (MTSO), cuma ve teravih namazlarının ardından cami bahçesinde bilgilendirme çalışması yapacak.

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 19 Temmuz 2012 17:15, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

MTSO'dan yapılan yazılı açıklamaya göre, MTSO Başkanı Şerafettin Aşut, İl Müftüsü Ali Melek'i ziyaret etti. Aşut, ziyaretteki konuşmasında, göç alan bir il olan Mersin'de, işsizliği azaltmak anlamında önemli aşamalar kaydedildiğini belirtti.

Bu kapsamda İŞKUR ve Milli Eğitim Müdürlüğü koordinasyonunda UMEM Projesini geliştirdiklerini anlatan Aşut, şöyle devam etti:

"Bir yandan işsizlerimiz iş bulamadığını söylüyor, öte yandan iş dünyası nitelikli eleman bulamaktan şikayetçi. 'İşsizlik yok, mesleksizlik var' diyerek çıktığımız bu yolda, asıl önemli olan şeyin gençlerimize gerçek meslekler kazandırmak olduğuna inanıyoruz. UMEM Kursları hem eğitim hem de staj süresinde eğitim alanların maaşlarını ve kazalara karşı sigortalarını ödüyor. İş garantili UMEM kursları işsizliğin toplumsal bir soru olmasını önleyecek hayırlı bir projedir. Bu anlamda Ramazan ayında da camilerimizi dolduran vatandaşlarımız içinde binlerce işsiz olduğunu biliyoruz. Bu anlamda İl Müftülüğü çalışanlarının destekleriyle daha çok işsiz insanımıza ulaşacağımıza eminin. Şimdiden bu hayırlı projeye destek olan Müftülük çalışanlarına teşekkür ediyoruz. Çünkü yapılan görüşme neticesinde artık, özellikle Cuma ve Teravih namazlarında verilecek vaaz ve hutbelerden sonra MTSO personeli cami bahçesinde stantlar kuracak ve kursları tanıtacak."

Müftü Ali Melek ise, UMEM gibi hayırlı bir projeyi hayata geçirdikleri için MTSO yetkililerine teşekkür ederek, böylesi toplumsal huzuru sağlayacak önemli bir projede Mersin Müftülüğünün duyarsız kalamayacağını vurguladı.

İnsanların iş sahibi olması halinde, toplumsal huzurun da artacağına dikkati çeken Melek, her zaman sosyal projelerin içerisinde yer almaktan mutluluk duyacaklarını kaydetti.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber