Vali Altıparmak: 'HES'e yüzde 100 karşıyım' düşüncesine karşıyım

Antalya Valisi Ahmet Altıparmak, 'Hidroelektrik Santrali (HES) yapılmasına yüzde 100 karşı olma' veya 'buraya da mutlaka yapılması gerekir' düşüncesiyle hareket etmeyi yanlış bulduklarını söyledi.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 19 Temmuz 2012 17:54, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Altıparmak, daire amirleriyle birlikte Manavgat Kaymakamlığı'nı ziyaret etti. Altıparmak'ı, Manavgat Kaymakamlığı'na gelişinde Kaymakam Emir Osman Bulgurlu, Belediye Başkanı Şükrü Sözen, belde belediye başkanları ve daire amirleri karşıladı. Kaymakam Emir Osman Bulgurlu, Altıparmak'a, geçtiğimiz günlerde insan odaklı hizmet çalışmasına yönelik Uluslararası Belgelendirme Sistemleri (UBSİS) tarafından verilen ISO 10002:2006 ile SA 8000 Sosyal Sorumluluk Sertifikası hakkında bilgilendirme yaptı.

Kaymakamlık makamında basın mensuplarının sorularını cevaplayan Altıparmak, bir gazetecinin, Manavgat'ın Ahmetler Köyü Ahmetler Kanyonu'na yapılması planlanan HES ile ilgili düşüncelerini sordu.

Türkiye'nin en önemli sıkıntısının enerji sıkıntısı olduğunu belirten Altıparmak, Antalya bölgesinde yaz ayında elektrik kesintilerinin en önemli nedeninin, talebin karşılanmasındaki zorlanma olduğunu söyledi. Su kaynakları zengini olan ülkelerin elektrik üretiminin yüzde 70'ini HES'den ürettiğini anlatan Altıparmak, Türkiye'de bu oranın yüzde 30 seviyesinde olduğunu kaydetti. Altıparmak, "Bir yere HES yapılmasına yüzde 100 karşıyız anlayışına karşıyım. Yine aynı şekilde HES'in yapılmaması gereken bir yere de yüzde 100 yapılması gerekir düşüncesine de karşıyım. Ahmetler Kanyonu'na yapılması planlanan HES ile ilgili yeri görmedim. Bölgeyi incelemem gerekir. Görmediğim yer hakkında açıklama yapmam doğru olmaz. Önemli olan HES yapılacak yerde doğal alan, fauna ve bitki çeşitliliğinin korunması. Su tutulan alanın çevre güzellemesi ve rekreasyon alanı yapılırsa, o bölge insanı için faydalı ve kazançlı olur. Buraya kesinlikle HES yapılmaz düşüncesi yanlış bir düşünce. Yazın Antalya'da elektrik kesilmesinin en önemli nedenlerinden biri de elektrik talebine cevap vermede zorlanma." dedi.

"ANTALYA'DA TURİZMİ 12 AYA ÇIKARMAK İÇİN ÇALIŞMA YAPIYORUZ"

Antalya'da turizmi 6 aydan 12 aya çıkarmak için çalışma yaptıklarını belirten Altıparmak, bunun için kongre, sağlık, spor, eko, doğa yürüyüşü ve agro turizminin yaygınlaştırılması gerektiğini söyledi. Antalya'ya gelen başta Alman ve İngiliz olmak üzere Rus, İskandinav ve Avrupa ülkelerinin deniz, kum ve güneş turizmi için geldiğini belirten Altıparmak, bunun da belirli bir dönemi kapsadığını, yılın 12 ayına yaymak için Uzak Doğu ülkelerinden turist getirmeye yönelik Kültür ve Turizm Bakanlığı'nın çalışma yaptığını kaydetti. 2 ay önce bir dizi incelemede bulunmak için Japonya'ya gittiğini hatırlatan Altıparmak, yıllık 20 milyon Japon'un dünyanın değişik ülkelerine tatile gittiğini söyledi. Kültür ve Turizm Bakanlığı'nın Çin, Japon, Güney Kore ve Hindistan'da kültür turizmine yönelik bu yıl ilk defa Antalya destinasyonunun tanıtımını yaptığını belirten Altıparmak, tek sıkıntının mesafe uzaklığı olduğunu kaydetti. Altıparmak, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Antalya'ya geçen yıl 11 milyon turist geldi. Daha fazla gelmesini istiyoruz. Destinasyon bölgemizde turizmi 12 aya yaymak için kültür turizmine yönelik çalışma yapıyoruz. Bilindiği üzere Çin, Japon ve Güney Koreli turistler deniz, kum ve güneş turizmi yanı sıra kültür turizmini tercih ediyor. Ülkemize de genelde Kapadokya bölgesine geliyorlar. Yıllık 20 milyon Japon turistin tatil yapması büyük rakam. Biz bu rakamın önemli bir bölümünü ülkemize çekmeliyiz. Antalya; coğrafi yapısı, iklimi, doğal ve arkeolojin zenginliğiyle yılın 12 ayı turizm yapmaya elverişli. Yine aynı şekilde, Rus turistler de geçen yıl dünya genelinde tatil yapmada yüzde 20 artış gösterdi. Bu artıştan bölgemizin yüksek pay alması ve gelen turistin sürekli gelmesi için çalışma yapıyoruz. Antalya, dünya turizminde marka bir şehrimiz."

Öte yandan, Vali Altıparmak, SBS'de Türkiye birincisi olan İçten Bozkurt, İbrahim Mert Delikulak ve Fatma Aydın'a cumhuriyet altını ve değişik hediyeler verdi. Altıparmak, SBS'de Türkiye birincisi olan 3 öğrencinin ailesini de tebrik etti.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber