Mardin'de silah ve uyuşturucu operasyonu

Mardin'de düzenlenen iki ayrı operasyonda, 5 tabanca ve yaklaşık 4 kilogram kubar esrar ele geçirildi.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 19 Temmuz 2012 18:16, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Mardin Emniyet Müdürlüğü'nden yapılan yazılı açıklamaya göre, Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü'ne bağlı ekiplerce yapılan çalışmalar kapsamında; il merkezinde durdurulan bir araçta yapılan aramada, aracın ön kaput ile silecekleri arasındaki boşlukta poşetler içerisinde; 5 adet Sıg Sauer marka tabanca ve tabancaya ait 7 adet şarjör ele geçirildi.

Ele geçirilen silahlarla ilgili olarak, araçta bulunan 2 şahıs hakkında silah ve mühimmat kaçakçılığı yapmak suçundan yasal işlem başlatıldıktan sonra şahıslar, çıkarıldıkları adli makamlarca tutuklanarak Mardin E Tipi Kapalı Cezaevi'ne gönderildi.

Mardin emniyetinin düzenlediği diğer bir operasyon ise Nusaybin ilçesinde düzenlendi. Uyuşturucu madde ticareti yapan şahıs ve organizasyonlara yönelik yapılan çalışmalar kapsamında, Nusaybin ilçesi Akçatarla Köyü yolu üzerinde, durumundun şüphelenilen bir araç ve bu aracın öncülüğünü yapan bir motosiklette yapılan aramada, 3 kilo 840 gram kubar esrar maddesi ele geçirilerek muhafaza altına alındı. Araçta ve motosiklette bulunan toplam 4 şahıs gözaltına alındı. Adli makamlara sevk edilen 4 şahıstan 3'ü tutuklanarak, Mardin E tipi Kapalı Cezaevi'ne gönderildi.

Bu arada, Mardin Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şube Müdürlüğü ekiplerince, iki gün önce il merkezinde, H.Ç. (34) isimli şahsın bıçakla yaralanması ile ilgili olarak, olaya karıştıkları tespit edilen yaşı küçük olan bir şahıs olmak üzere toplam 7 şahıs gözaltına alındı.

Olay anında havaya ateş ettiği belirlenen bir şahsın ikametinde yapılan aramada, Lider Napolyon marka yarı otomatik yivsiz bir av tüfeği ele geçirildi. Adli makamlara sevk edilen 7 şahıstan altısı serbest bırakılırken, 18 yaşındaki bir şahıs ise tutuklanarak Mardin E tipi Kapalı Cezaevi'ne gönderildi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber