Halk Sağlığı Müdürü Boz, basından destek istedi

Sağlık Bakanlığı'nın il sağlık müdürlüklerindeki yeni yapılandırması çerçevesinde Osmaniye İl Halk Sağlığı Müdürlüğüne atanan Dr. Alper Latif Boz, bilgilendirme toplantısı düzenledi.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 19 Temmuz 2012 18:16, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Yeni kurulan bir birim olarak vatandaşların bilgilendirilmesi konusunda basından destek beklediklerini söyleyen Dr. Alper Latif Boz, "Bundan sonra sağlık hizmetleri Türkiye genelinde Halk Sağlığı Müdürlüğü, Sağlık Müdürlükleri ve Türkiye kamu Hastaneleri Birliği Taşra Yapılanması olan Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreterlikleri şeklinde yürütülmeye devam edecek.? dedi.

Çalışmalarda basından destek beklediklerini belirten Halk Sağlığı Müdürü Dr. Boz, "Bizler Halk Sağlığı Müdürlüğü olarak daha önce İl Sağlık Müdürlüğümüzün yürüttüğü görevlerin bakanlık tarafından bize aktarılan kısımlarını yürüteceğiz. Bizim dört tane şube müdürlüğümüz var; Bulaşıcı Olmayan Hastalıklar, Kanser ve Programlar, Bulaşıcı Hastalıklar Çevre ve Çalışanlar, Destek Hizmetleri-Personel ve İdari İşler-Aile Hekimliği. Bunlardan özellikle bakanlığımızın çok dikkat ettiği obezite ile mücadele, tütün ve mamulleri ile mücadele ve bunların kampanyaları. Bulaşıcı hastalıklar ve aşılamalar, kırım Kongo hastalığı biliyorsunuz çok gündemde. Bunlarla ilgili koruyucu hizmetler ve vatandaşımızın bilgilendirilmesi gibi faaliyetlerimiz olacak. Bundan sonra sizlerin de desteği ile bu çalışmaları yürütmek istiyoruz. İnşallah her zaman desteklerinizi ve eleştirilerinizi bekliyoruz. Halkımızın faydasına olacak her türlüğü görüşlerinizi bizlere bildirebilirsiniz." diye konuştu.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber