Her gün bir kilometre yoldan su taşıyorlar

Batman'ın Kozluk ilçesi Cevizlik Yolüstü ile Cevizlik Yolaltı mahallelerinin sakinleri yıllardır süren su sorununa çözüm bulunmasını istiyor.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 19 Temmuz 2012 18:25, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Sıcak yaz günlerinde bir kilometre yoldan su taşımak istemediklerini belirten mahalle sakinleri, vatandaşına su sağlamanın hizmetten ziyade insanlık görevi olduğunu söyledi.

Geçen yıl Başbakanlık İletişim Merkezi (BİMER)'ne başvurduklarını belirten vatandaşlar, ?Kozluk Belediyesi tarafından bu iki mahallenin kullanımı için bir kuyu açıldı ve su deposu yapıldı. Ancak mühendislerin yaptığı analiz sonucu kuyu suyunun içilmeye uygun olmadığı belirtildi. Belediyeden bize yeni bir kuyu açması için başvuruda bulunduk ancak belediye yeni bir kuyu açamayacağını belirtti.? dedi.

Belediyeye istediği yerde kuyu açması için toprak bağışlamaya hazır olduklarını söyleyen vatandaşlar, belediyenin kamulaştırma ve istimlak haklarının da mevcut olduğuna dikkat çekerek bütün köylerde su mevcutken iki mahallenin hala susuz olmasının masum ve makul bir açıklamasının olamayacağını ileri sürdü.

Mahalle kadınlarının bir kilometreden su taşımak zorunda kaldığını ifade eden mahalle sakinleri, su taşımaktan kaynaklı kadınlarda bel fıtığı rahatsızlığı başladığını ayrıca çocukların okula gidemediğini söyledi.

Yetkililere seslenen vatandaşlar, su sorununa biran önce çözüm bulunmasını istedi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber