Hurma suyu iftar sofralarında

Hurma suyu, hurma marmelatı ve pekmezi Ramazan ayında iftar ve sahur sofralarında yerini alıyor.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 20 Temmuz 2012 11:37, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Hurmatat, hurmadan mamul birçok yeni ürünü gıda sektörüne kazandırdı. Firma, hurma suyundan sonra pekmezini, marmelatını ve hamurunu piyasaya sundu. Hurma suyunu tüketiciler çayda, kahvede, sütte, sütlü tatlılarda ve şerbetli tatlılarda tatlandırıcı yerine kullanıyor. Kaynatılmadan üretilen hurma suyu, hurmadaki vitamin ve mineral maddelerini aynen koruyor.

Hurma suyu gıda sektöründe ham madde olarak da kullanılıyor. Özellikle bisküvi ve meyve suyu sektöründe, kestane şekerinde ve şekerlemelerde de kullanılıyor. Hurma pekmezi de kaynatılmadan üretildiği için hurma tazeliğinde sofralara geliyor. Hurma pekmezi hiçbir katkı maddesi içermiyor. Bu üründe de sakkaroz bulunmadığı için diyabet hastaları belli ölçüde yiyebiliyor.

Hurmatat Genel Müdürü Ziraat Mühendisi Mustafa Öztürk, pekmezden sonra hurma hamurunun çok ilgi gördüğünü vurguladı. Hurma hamurunun bisküvi ve çikolata ürünlerinde dolgu malzemesi olarak kullanıldığını belirten Öztürk, kek, kurabiye ve pastalarda iç malzemesi olarak kullanılan hurma hamurundan spesiyal mamuller üretildiğini dile getirdi. Hurma suyunun baklavalarda tatlandırıcı olarak kullanıldığını da belirten Öztürk, "Şekerden yapılan şerbet bir süre sonra kristalleşebiliyor ve baklavalar çabuk bayatlıyor. Hurma suyu ise kristalleşme olmadığı için böyle bir sorun ortaya çıkmıyor." dedi.

Hurma marmelatını yakında küçük ambalajlarda tüketici ile buluşturacaklarını ifade eden Öztürk, ?Hurma gerçekten mucizevi bir meyve. Ramazan'da her sofrada yer alıyor. Süt ile birlikte tüketildiğinde hurmasuyu çocukların bedensel ve zihinsel gelişimine yardımcı olur. Yorgunluğu ve stresi giderir. Yaşlılarda mide ve barsak sorunlarının giderilmesine yardımcı olur. Antioksidan özelliğine sahiptir.? diye konuştu.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber