Türkiye, Eyüp'teki iftarda buluştu

Eyüp Sultan'da bu yıl Onbir Ayın Sultanı Ramazan, Haliç kenarında özel olarak kurulan etkinlik alanı ve Eyüp Sultan Camii arkasındaki Cülus Yolu'nda düzenlenen açıkhava iftarları ve özel programlarla karşılandı.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 21 Temmuz 2012 11:01, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Eski Ramazan eğlencelerine özlemin giderildiği, oruçların birlikte açıldığı, sevgiyle, muhabbetle doyumsuz sohbetlerin yapıldığı, renkli eğlencelerin organize edildiği Haliç'deki Eyüp Belediyesi Etkinlik Alanı'nda tüm Türkiye biraraya geldi.

Eyüp Belediyesi'nin ilçedeki sivil toplum kuruluşları, vakıflar ve dernekler için özel olarak oluşturduğu, Yunus Gösteri Merkezi'nin arkasındaki etkinlik alanında, Ramazan'ın ilk günü Türkiye'nin dört bir yanındaki illerin dernekleri yüzlerce vatandaşıyla biraraya geldi. Anadolu'nun birbirinden güzel kentlerinin dernekleri, meşhur ürünleri, hediyelik eşyaları ve renkli gelenekleriyle Eyüp İlk Gün İftarının başmisafirleri oldu.

İlk gün iftarına Eyüp Silahtarağa, Esentepe ve Eyüp Merkez mahallelerinde oturan vatandaşlar da katıldı. Eyüp Belediyesi'nin Etkinlik Alanı'ndaki programa TBMM Anayasa Komisyonu Başkanı İstanbul Milletvekili Profesör Burhan Kuzu ve Eyüp Belediye Başkanı İsmail Kavuncu katıldı. Prof. Burhan Kuzu, Onbir Ayın Sultanı Ramazan'ın ilk gününde Eyüp Sultan'da Eyüplülerle olmaktan büyük mutluluk duyduğunu söyledi. Eyüp Belediye Başkanı İsmail Kavuncu ise, sevgi, birlik, beraberlik, hoşgörü duyguları içerisinde Ramazanın ilk günü Eyüp Sultan'da buluşan derneklerin üyelerine, tüm Eyüplülere teşekkür etti. Ramazan'da her mahallede açıkhava iftar programları düzenleyeceklerini belirten Başkan Kavuncu, ?Eyüp Sultan Camii arkasındaki Cülus Yolu'nda her gün binlerce konuğumuza iftar yemeği vereceğiz. Ramazanın bereketi, bolluğu Eyüp Sultan'ı ziyaret eden herkese yeter. Mahallelerimizdeki iftar programlarında özlem duyduğumuz eski Ramazan eğlencelerini yad edeceğiz. Ayrıca Ramazan süresince açıkhava sinemalarımızda Türk Sinemasının seçkin örneklerini vatandaşlarımızla buluşturacağız. Etkinlik alanı, Eyüp Sultan Camii ve Meydanı, Belediyemizin önündeki Tarihi evlerin bulunduğu Ramazan Eğlence yolumuz, Feshane? Eyüp'te orucumuzu açıp, Eyüp Sultan Camii'nde teravih namazını kılıp, yine Eyüp'te sahura kadar Ramazan eğlencelerimize katılacağız? diye konuştu.

Sezgin Maden'in sunduğu Etkinlik Alanı'ndaki program, çocuklar için Karagöz-Hacıvat ve animasyon gösterileriyle başladı. Ardından Ahila Fasıl Grubu sahneye çıkarak Türk Müziğinin seçkin örneklerini seslendirdi. Sema gösterisi ve Erdem Özgen'in tasavvuf müziği eşliğinde söylediği ilahilerle program sona erdi. Programa katılan çocuklar eğlenceye, etkinlik merkezindeki mini lunaparkta devam ettiler.

Eyüp Cülus Yolu'ndaki programa 3 bine yakın davetli katıldı. Kuranı Kerim okunmasının ardından orucunu açan davetlilere, Osmanlı şerbeti ikram edildi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber