Hınıslılar, iftarlarını çadırda açıyor

Erzurum'un Hınıs ilçesinde Kasva Derneği ve Kimse Yok Mu Derneği ve belediye gönüllüleri tarafından 70 kişilik iftar çadırı kuruldu.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 21 Temmuz 2012 12:32, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Yardımsever vatandaşlar tarafından finanse edilecek iftar çadırı ile ilgili bilgi veren Kasva Derneği Başkanı Osman Şanal, ?Hınıs'ta ilk defa iftar çadırı kuruluyor. Böyle bir etkinlik içinde olmamız bizi heyecanlandırıyor ve sevindiriyor. Çadır sadece fakir, ihtiyaç sahibi için değil iftar yapmak isteyen tüm halkımız için hazırlandı. O bakımdan iftar çadırının Hınıs'ta sevgi ve kardeşliği pekiştireceğine inanıyoruz. Bu etkinliğin Hınıs'ta kalıcı hale gelmesini dileriz.'' dedi.

Hınıs'ta Ramazan etkinliği sadece iftar çadırı ile sınırlı değil, Ramazan boyunca ihtiyaç sahibi 10 aileye iftar götürülüyor. Kimse Yok Mu gönüllülerinden Sabri Çetinkaya, etkinliğin asıl sahibinin yardımsever Hınıs esnafı olduğunun altını çizerek, ?Esnafımıza böyle bir etkinliği sahiplendikleri için teşekkür ederim. İftar çadırında yemek dağıtmadan tutun da evlere kadar yemek götüren FEM Dershanesi'nin vefakar çalışanlarına teşekkür ederim. İftar çadırında günlük ekmek ihtiyacı, ses sistemi, araç ihtiyacı ve çadır belediye tarafından karşılanıyor.? ifadelerini kullandı.

Belediye Başkanı Enver Taçyıldız ise Ramazan ayının feyizli ve bereketli olmasını dileyerek, ?İftar sofrasında ihtiyaç sahibi vatandaşlarımıza, ilçemize gelen misafirlerimize ve iftar vakti evine yetişemeyen vatandaşlarımıza gönül rahatlığı içinde, evlerinde oruç açıyormuşçasına sıcak bir ortamın hazırlandığını gördüm. Bu faaliyete öncülük eden Kasva Derneği yetkililerine teşekkür ederim. İlçemizde faaliyet gösteren sivil toplum kuruluşlarına belediyemiz her zaman yardımcı olmaktadır. İftar çadırında her gün ayrı ayrı esnafımız iftar vermektedir. Yardımsever esnafımıza da teşekkür ederim. Belediyemiz ilçemize yararlı olacak, kardeşliğimizi pekiştirecek faaliyetleri bundan sonra da desteklemeye devam edecektir.'' diye konuştu.

Ramazan'ın ilk günü iftarını çadırda açan Sinan Görmüş ise ?Böyle bir etkinlik gurur verici. Çok sıcak bir ortam. İftar yaparken ilahi ve müzik dinletisi insana huzur veriyor. Bu iftar çadırında kimlerin emeği geçtiyse teşekkür ederim.'' şeklinde konuştu.

İftardan sonra ise vatandaşlara çay ikramında bulunuldu.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber