Balıkesir'de Bilal-i Habeşi Camisi törenle açıldı

Balıkesir'de 2009 yılında yapımına başlanan Bilal-i Habeşi Camisi, tamamlanarak törenle ibadete açıldı.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 21 Temmuz 2012 12:39, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Dün (20 Temmuz) açılan camide ilk cuma namazı kılındı. Tamamı hayırsevererin katkısıyla yapılan cami, 301 metrekare kapalı alanda, iki katlı olarak inşa edildi. Alt katta Kur'ân kursu bulunan caminin üst katında, yaklaşık 700 kişi aynı anda namaz kılabilecek.

Maltepe Mahallesi, Mehmet Akif Ersoy Caddesi'nde bulunan caminin açılış törenine AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Balıkesir Milletvekili Ahmet Edip Uğur, Vali Yılmaz Arslan, İl Müftüsü Turgut Açari ve çok sayıda mahalleli katıldı. Bilal-i Habeşi Camisi Yaptırma ve Yaşatma Derneği Başkanı Kemal Dağdemir, törende yaptığı konuşmada temelin 2009 Ekim ayında Camiler Haftası'nda atıldığını söyledi. Dernek önderliğinde tamamı hayırsever vatandaşların yardımıyla tamamlanan caminin yapımında Balıkesirlilerden büyük destek gördüklerini ifade eden Dağdemir, "İşçisi, memuru, sanayicisi, tüccarı herkes yardımını esirgemeyerek camimize sahip çıktı. Emeği geçen herkesten Allah razı olsun." dedi. Mütfü Açari ise bölgeye en yakın caminin 1 kilometre uzakta olduğuna dikkat çekerek, vatandaşlardın katkılarıyla yapılan bu caminin ihtiyaca büyük ölçüde cevap vereceğini ifade etti.

Konuşmaların ardından Vali Arslan ve beraberindekiler, birlikte kurdele keserek camiyi ibadete açtı. Ardından camiyi gezen Arslan, işçiliğin kaliteli olduğunu belirterek emeği geçenlere teşekkür etti. Protokol üyeleri, cuma namazını kıldıktan sonra camiden ayrıldı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber