Sema gösterisi büyüledi

Elbistan Belediyesi Kent Konseyi'nin düzenlediği Ramazan Çadırı Kültür Etkinlikleri'nin 4'üncüsü özel sema gösterisi ile başladı.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 21 Temmuz 2012 12:41, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Gösteriyi izlemek isteyen vatandaşlar, iftar sonrası alanı doldurdu ve saatlerce alandan ayrılmadı. Geçtiğimiz yıllara oranla bu yıl daha fazla katılım bekleyen kent konseyi yönetimi, 30 gün devam edecek olan etkinliklere birbirinden güzel programları ekledi. İlk programda ise sema gösterisi gerçekleştirildi. Yüzlerce katılımcı etkinliği heyecanla takip etti.

Sahneye çıkan Sivas Mevlana Ekibi Tasavvuf Müziği ve Sema Grubu, tasavvuf müziğinin en güzel örneklerini sergiledi. Daha sonra sema gösterisine geçildi. Semazenler, sema gösterisi ile vatandaşların gönlünü feth etti. Birçok vatandaş, semazenlerin alana gelişinden-çıkışa kadar gerçekleştirilen gösteriyi hatıra olması için kameralara kaydetti. Etkinliklerde çerçevesinde çeşitli yazarlara ait kitaplar, ücretsiz olarak vatandaşlara hediye edildi.

Ramazan Çadırı Kültür Etkinlikleri'nin 7'den 70'e her kesme hitap edecek şekilde hazırlandığını belirten Kent Konseyi Başkanı Mükremin Yinanç, katılımın büyük olmasının kendilerini mutlu ettiğini söyledi. Yinanç, ?Elbistanlı hemşerilerimiz programları ilgiyle izliyor. Bu yıl geniş kapsamlı bir çalışma yaptık. Umarız Ramazan ayının manevi iklimi Elbistan'ımıza en güzel şekilde yansır. Bize etkinliklerde destek veren ve katılan herkese teşekkür ediyoruz. Etkinlikler geleneksel bir hale büründü. Bundan sonra her yıl çok daha güzelleşerek devam edecek.? diye konuştu.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber