Fırın ustaları kavurucu sıcakta çalışıyor

Van'da etkili olan kavurucu sıcakta çalışan fırın ustaları, özellikle Ramazan ayında işlerinin daha zor olduğunu söyledi.

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 21 Temmuz 2012 16:21, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Kavurucu sıcaklara rağmen ekmek fırınlarında çalışan ustalar, yaklaşık 300 derecede ekmek çıkarıyor. Ekmeklerin yanmaması için devamlı ocak başında bekleyen ustalar, yaz sıcaklarına bir de Ramazan ayı eklenince daha da zorlandıklarını belirtti.

Yaz aylarında fırında çalışmanın çok zor olduğunu söyleyen fırın ustası Yusuf Yalçın, ekmek parası için çalışmak zorunda olduğunu belirterek, "Yaz aylarında fırında çalışmak oldukça zor. Bir de buna Ramazan ayı eklenince işimiz daha da zorlaşıyor. Hava çok sıcak ve susuyoruz. Çok terliyoruz ve sıvı kaybediyoruz. Ramazan ayında sabah saat 10.00'da başlayıp akşam 20.00'de işi bırakıyoruz. Vatandaşlara çörek ve Ramazan pidesi yetiştirmenin gayreti içindeyiz. Bu ayın bereketi olsa gerek hem ekmek hem de çörekler çok güzel çıkıyor. Herkese tavsiye ederiz" dedi.

"EN BÜYÜK SORUNUMUZ SUSUZLUK"

En büyük sorunların susuzluk olduğunu belirten Abdullah Yalçın adlı fırıncı ise, "Bizim tek ve en büyük sorunumuz susuzluk. Yoksa hayat gelip geçiyor. Yaz-kış fırında çalışıyoruz. Artık alıştık sıcaklığa ve bünyemiz kaldırıyor. Çok terliyoruz ama Ramazan ayının bereketi olsa gerek zorlanmıyoruz. Allah yardım ediyor bize" ifadelerini kullandı.

Vatandaşlara hizmet vermek için çaba gösterdiklerini belirten fırın ustası Veysel Çetin de, "İşimiz çok zor ama yapmak zorundayız. Elimizden geldiği kadar vatandaşlara iyi hizmet vermeye çalışıyoruz. Ayrıca zamanla sıcaklığa da alıştık. Günde 14 saat çalışıyoruz. Her gün ortalama bin 500 çörek ve 3 bin ekmek çıkarıyoruz" şeklinde konuştu. - Van

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber