Bergama'da tarihi eser operasyonu

İzmir'in Bergama ilçesinde düzenlenen operasyonda, tarihi eser bulmak maksadıyla kaçak kazı yaptıkları iddiası ile 2 kişi gözaltına alındı.

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 21 Temmuz 2012 22:58, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Zanlıların ikametlerinde yapılan aramalarda tarihi eserler ele geçirildi.

Alınan bilgiye göre, tarihi eser bulmak maksadıyla kaçak kazı yaptıkları ve bu eserlerin ticareti ile uğraştıkları öne sürülen E.K. (58) ve oğlu H.K. (40), Bergama ilçe merkezinde düzenlenen operasyonda gözaltına alındı. Zanlıların ikametlerinde yapılan aramalarda, 1 adet ortadan kırılarak 2 parça haline gelmiş ve üzerinde ata binmiş insan figürü bulunan 25x35 santimetre ebadında, 9 santimetre kalınlığında mermer mezar taşı, 121 adet çeşitli ebatlarda küre, üzerlerinde motifler bulunan taş ve kiremitten yapılmış objeler ele geçirildi.

Yapılan incelemede, tarihi eserlerin yaklaşık olarak milattan önce 2000 yılına ait bodur lekytos, idol mermer, yarı işlenmiş mermer nesne ve ağırlık taştan yapıldığı, paha biçilemez olduğu anlaşıldı.

Zanlılar, Bergama Cumhuriyet Savcılığı'nda alınan ifadelerinin ardından sevk edildikleri mahkeme tarafından tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı. Ele geçirilen tarihi eserler ise Bergama Müze Müdürlüğü'ne teslim edildi. - İZMİR

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber