Türkiye'nin dördüncü PTT eğitim merkezi Erzincan'da açıldı

PTT Genel Müdürlüğü tarafından Erzincan'da yaptırılan PTT Eğitim Merkezinin açılışını Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım yaptı.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 22 Temmuz 2012 22:26, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Açılışta konuşan Bakan yıldırım, kurumlardaki eğitimin önemine değinerek, 30 çalışanı olan PTT'de 60 bin kişinin eğitimden geçtiğini ve neredeyse tüm çalışanların 2 defa eğitime tabi tutulduğunu söyledi.

PTT'nin Türkiye'deki dördüncü eğitim merkezi, Erzincan'da açıldı. 5 bin 287 metrekare kullanım alanına sahip eğitim merkezi, 31 oda ve 60 yatak kapasiteli; 6 adet 15'er kişilik sınıf bulunup, 4 adet bilgisayarlı otomasyon sınıfı ve 2 adet de manuel sınıf bulunuyor. 2011 Kasım ayından itibaren hizmet vermekte olan eğitim merkezi, 2 milyon 100 bin TL'ye mal oldu.

Eğitim merkezinin açılışına Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım, Vali Selman Yenigün, AK Parti Milletvekili Sebahattin Karakelle, PTT Genel Müdürü Osman Tural, Devlet Hava Meydanları İşletmeleri Genel Müdürü Orhan Birdal, Belediye Başkanı Yüksel Çakır ve davetliler katıldı.

"EN DEĞERLİ KAYNAK İNSAN KAYNAĞIDIR"

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunması ile başlayan programda konuşan PTT Genel Müdürü Osman Tural, en değerli kaynağın insan kaynağı olduğunu ifade ederek, eğitime önem veren kuruluş olma yolunda önemli çalışmalar yaptıklarını dile getirdi. Tural, "Bu bağlamda 2002 yılında eğittiğimiz insan sayısı bin 900 iken 2011 yılı sonunda 69 bin kişiye ulaştık." dedi.

Erzincan eğitim merkezinin 2011 yılı sonunda eğitime başladığını belirten PTT Genel Müdürü, 750 kişilik bir grubun eğitim aldığını ve 5 eğitim öğretim görevlisi ile eğitim faaliyetinin sürdüğünü, yılın her mevsiminde, her ayında eğitim sunulacak bir mekanizmayı ürettiklerini kaydetti.

"EĞİTİM MERKEZİ 5 YILDIZLI OTEL KONFORUNDA"

PTT hizmet binasının atıl durumda bulunduğunu ve yapılan çalışma ile 5 yıldızlı otel konforuna kavuştuğunu söyleyen Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım, ?Burada PTT'nin bu binası mevcuttu, ama atıl durumdaydı, kullanılmıyordu. Ama şimdi artık burası neredeyse artık 5 yıldızlı otel seviyesinde yeniden yapıldı. 2 trilyon 100 bin TL harcama yapıldı. Kasım ayından bu güne kadar da neredeyse 800 tane PTT personeli burada eğitimden geçmiş. PTT'de çalışan 30 bin kişi, yıllık verdiği eğitim miktarı 60 binin üzerinde; demek ki personel yılda en az 2 sefer eğitimden geçiyor." dedi.

"PTT KÂRA GEÇEN BİR KURUM OLDU"

PTT'nin bir buçuk asırdan fazla geçmişi olan bir kuruluş olduğunu hatırlatan Bakan Yıldırım, ?Ama PTT son 15 sene içerisinde özellikle 1995'ten itibaren PTT'nin aslında TT'si gitti. Sadece P kaldı. Ama asırlık bir isim olduğu için muhafaza ediyoruz. Telekom, Telefon tesis gibi hizmetler PTT ile yolunu ayırdı. PTT'miz tek mektup ile baş başa kaldı. Mektupla da bu büyük kuruluş dönmüyordu. Onun için bir şeyler yapmak gerekiyordu. Aksi halde PTT, bir buçuk asırlık kuruluş varlığını sona erdirmek durumuyla karşı karşıyaydı. Göreve geldiğimizde dedik ki 40 bin noktada hizmeti olan Türkiye'nin doğusunu, batısını, kuzeyini, güneyini kuşatan asırlık kuruluşun göz göre göre erimesine izin veremeyiz. PTT'nin kendine yeni bir çıkış yolu bulması lazım; onun için yeniden yapılanması, değişim dönüşüm sürecini başlattık. PTT posta dünyasına lojistiği ve bankacılığı kendine hedef olarak seçti. Zarar noktasında olan PTT bugün kâr eden, daha fazla hizmet üreten, daha fazla hizmet ile daha fazla insanımıza ulaşan gözde bir kuruluş haline geldi. Bunu personel sayısını artırarak değil, şirketlere daha fazla para vererek değil, insan ile başardık. İnsan sevgisiyle, insan azmi ile başardık. Bu başarının arkasında 30 bin PTT çalışanı var. Bize inandılar ve PTT bugün Türkiye'nin en büyük parasal işlemini yapan kuruluş haline geldi. PTT, 7 tane kurumla iş yaparken bugün 200'den fazla kurumla iş yapar hale geldi. 8-10 işlem yaparken 200'den fazla işlem yapıyor. Bütün Türkiye'deki PTT şubelerinde bir ay içerisinde yapılan işlemler 2 milyon adetken şu anda 24 milyona çıktı. İşte PTT'nin ortaya koyduğu fark budur. Aynı insan gücü ile ulaşılan sonuç 10 kat daha fazla hizmet.? açıklamasında bulundu.

"KİLOMETRELERCE YOL YAPIP BİR ARPA BOYU KONUŞUYORUZ"

Göreve geldiklerinden bu yana, 10 sene boyunca dağ gibi sorunları dağ gibi hizmetlere dönüştürdüklerini söyleyen Bakan Yıldırım, "Kilometrelerce laf edip bir arpa boyu yol yapmayanlardan değil, kilometrelerce yol yapıp bir arpa boyu laf söyleyenlerden olduk." diye konuştu.

Sadece Erzincan'a değil, vatan toprağının her köşesinde hizmetlerinin yükseldiğini söyleyen Yıldırım, "Iğdır'da, Elazığ'da da çok güzel bir havaalanı oluştu. Şırnak'a, Yüksekova'ya havaalanı yapıyoruz. Teröristlerin şantiyeleri basıp makineleri yakıp çalışanları tehdit etmelerine rağmen yapıyoruz. Ne yaparsa yapsınlar ışık gözüktü. Hedef 2023 bu ülkenin birliğini, beraberliğini, kardeşliğini bozmaya hiçbir zaman kimsenin gücü yetmedi bundan sonra da yetmeyecek.? dedi.

BAKAN TIRMIK ÇEKTİ

Erzincan gezisi kapsamında Erzincan Üniversitesi Yanlızbağ yerleşkesini ziyaret eden Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım, inşası devam eden yerleşkede işçilerle bir süre görüştü. Burada işçilerin elinden tırmığı alan Yıldırım, tırmık çekerek işçilere yardımcı oldu.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber