Kemeraltı esnafının tansiyonu ölçüldü

İzmir'de Konak Belediyesi ile Kemeraltı Esnaf Derneği işbirliğiyle esnafa sağlıklı oruç tutmanın kuralları anlatıldı ve tansiyonları ölçüldü.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 23 Temmuz 2012 14:02, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Belediye Sağlık İşleri Müdürlüğü sağlık çalışanları, Kemeraltı esnafını sağlıklı oruç tutma konusunda bilgilendirdi ve tansiyonunu ölçtü. Halkla İlişkiler Müdürlüğü çalışanları ise imsakiye dağıttı.

Oruç tutanlara, özellikle sahura kalkmadan tutmamaları gerektiği anlatıldı. Sahurda tuzlu yiyeceklerden uzak durulmasını, ceviz, meyve ve tahıl ağırlıklı ekmek yenmesini öneren sağlık ekipleri, tarihî çarşıda ilgi odağı oldu. İftarda kahvaltılık besinlere ağırlık verilmesi, mutlaka çorba içilmesi, sonra yemeğe 15 dakika ara verilmesi gerektiğini anlatan sağlık ekipleri, ?Çay içmeyin. Çay, vücuttaki mineral kaybını hızlandırır. Her saat başı mutlaka bir bardak su için. Sahurda ve iftarda tatlıdan uzak durun veya sütlü tatlı tercih edin. Şeker, tansiyon, mide, karaciğer, böbrek hastalarıyla gebe ve emzirenler de oruç tutmadan önce mutlaka doktora başvurmalı.? uyarısında bulundu.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber