Türkiye Kamu-Sen Genel Başkanı: Toplu görüşmeler zor geçecek

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 02 Ağustos 2005 20:40, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Akyıldız ve beraberindeki heyet, bugün Demokratik Sol Parti (DSP) Genel Başkanı Zeki Sezer'i makamında ziyaret ederek, toplu pazarlık öncesinde destek istedi. Ziyarette toplu pazarlık süreci öncesinde siyasi partilerin verecekleri desteğin öneminin altını çizen Akyıldız, "Biz bu mücadeleyi sadece siyasi iktidara karşı değil, IMF ve Dünya Bankası gibi kuruluşlara karşı veriyoruz. Bu nedenle destekler sayesinde, mücadele daha hareketli olacaktır. Pazarlık çetin geçecektir" diye konuştu.
Akyıldız, kamu çalışanlarının haklı taleplerinin ortada olduğunu belirterek, hükümeti geçen yıl verdiği sözleri tutmaya çağırdı. Kamu çalışanlarının Gayri Safi Milli Hasıla (GSMH) içindeki payının yüzde 16'nın üstünde olduğuna dikkat çeken Akyıldız, bu kesimin bütçeden aldığı payın ise yüzde 8 olduğunu vurguladı. GSMH'nin paylaşımında bir adaletsizlik olduğuna işaret eden Akyıldız, her kesimin taşıyacağı yükün de bütçeden aldığı pay kadar olmasını istedi.
DSP Genel Başkanı Zeki Sezer ise görüşmede, hükümetin, kamu çalışanları ile ilgili konulara sıra gelince saplantılı davrandığını söyledi. 3 yıllık ekonomik programın şimdiden açıklandığına dikkat çeken Sezer, "Geçmişin zor şartlarında bile enflasyon oranı kadar ve onun üzerine eklenen refah payı kadar zam verilirdi. Şu anda bu düzenden vazgeçilmiş görünüyor" şeklinde konuştu.

Özellikle Sosyal güvenlik reformu adı altında yapılmak istenen düzenleme ile siyasi iktidarın "sefillikte eşitlik" aradığını kaydeden Sezer, hükümetin sergilediği tavrı da eleştirdi. "Gazeteciyi azarlayan, çiftçiye 'daha ne istiyorsun' diyen, sanayiciye yan bakarken KOBİ'leri görmezden gelen bir siyasi iktidarımız var" diyen Sezer, toplu pazarlık sürecinde işçi konfederasyonlarına da, "Üretimden gelen gücünüzü kamu çalışanlarının yanında kullanın" mesajı verdi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber