Sağlık Bakanlığı personel birimleri arasında uygulama birliği yok

Kaynak : Memurlar.Net
Haber Giriş : 25 Temmuz 2012 04:02, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

KPSS - 2012/1 Atama Duyurulardaki Çarpıklıklar

KPSS - 2012/1 Yerleştirme Sonuçlarına Göre Sağlık Bakanlığı, Türkiye Kamu Hastaneleri Kurumu ve Türkiye Halk Sağlığı Kurumu Merkez Ve Taşra Teşkilatı Kadrolarına Yerleşenlerin Atanmasına Esas Olmak Üzere İstenen Belgeler ve Atama İle İlgili Duyurularını yayınlamıştır.

Sağlık Bakanlığının duyurusu için tıklayınız.

Türkiye Halk Sağlığı Kurumunun duyurusu için tıklayınız.

Türkiye Kamu Hastaneleri Kurumunun duyurusu için tıklayınız.

Yukarıdaki üç duyuruyu incelediğimizde;

1-Sağlık Bakanlığı ve Türkiye Halk Sağlığı Kurumu Evrak tesliminde ?Geçici Mezuniyet Belgesi? sunacaklardan, mezuniyetlerinin üzerinden 2 (iki) yıl geçenlerin geçici mezuniyet belgesi ya da onaylısı kabul etmiyor iken Türkiye Kamu Hastaneleri Kurumunun böyle bir uyarısı duyurusunda bulunmuyor.

2- Sağlık Bakanlığı başvuru evraklarının elden ya da posta yoluyla ulaştırılmasın gerekmekte olduğunu, (postadaki gecikmelerden kişi sorumlu olacaktır) belirtilen tarihe kadar evrakları ulaştırmayanların atamaları yapılmayacağını duyurmasına rağmen Türkiye Halk Sağlığı Kurumu ve Türkiye Kamu Hastaneleri Kurumu başvuruların şahsen yapılmasını istemektedirler.

3- Sağlık Bakanlığı 30.07.2012 Pazartesi günü mesai bitimine kadar başvuruların biteceğini duyururken Türkiye Halk Sağlığı Kurumu ve Türkiye Kamu Hastaneleri Kurumu başvuruların 31.07.2012 Salı günü son gün olduğunu duyurmaktadır.

4- Kamu Hizmetlerinin Sunumunda Uyulacak Usul ve Esaslara İlişkin Yönetmeliğin ?Başvuru sahibinden bilgi ve belge istenmesine ilişkin esaslar? başlıklı 8. maddesi ?d) İstenen belgenin aslının getirilmesi hâlinde, belgenin fotokopisi, aslına uygunluğu kontrol edildikten sonra ilgili görevli tarafından isim ve unvan yazılarak tasdik edilir.? hükümlerine göre diplomanın başvuru esnasında getirilmesi halinde başvuru yapılan kurumca aslına uygunluğu kontrol edildikten sonra işlem yapılması gerekirken her üç kurumda yönetmeliğe aykırı olarak Yerleştiği unvanın gerektirdiği öğrenim durumunu gösterir noter tasdikli diploma sureti veya mezun olduğu okuldan onaylı (kurum kaşesi ya da mührü ile imzalayanın kaşesinin de bulunduğu) sureti, diplomaları istemektedirler.

5- Türkiye Halk Sağlığı Kurumu ve Türkiye Kamu Hastaneleri Kurumu 2012/1 KPSS Açıktan Atama Başvuru Formunun Bilgisayar ortamında doldurulmuş olmasını kabul ederken sağlık bakanlığı sadece tükenmez ya da dolma kalemle doldurulmuş halini kabul etmektedir.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber