Ağrı'da Ramazan etkinlikleri

Ağrı Müftü Yardımcısı Şevket Dilmaç, iftar çadırlarının, sosyal kaynaşma, birlik ve beraberlik için güzel ortamlar oluşturduğunu söyledi.

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 25 Temmuz 2012 06:18, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Dilmaç, AA muhabirine yaptığı açıklamada, iftar çadırlarının, Anadolu insanının kültür ve geleneğinin en iyi örneklerinden birisi olduğunu belirterek, eskiden evlerde, camilerin özel bölümlerinde veya cami avlularında düzenlenen iftar sofraları geleneğinin yeniden yaşatıldığını vurguladı.

Beraber duaların edildiği, yüz yüze kardeşçe yemeklerin yenildiği ve samimi sohbet ortamının doğduğu iftar çadırlarının, sosyal kaynaşma, birlik ve beraberlik için güzel ortamlar oluşturduğunu ifade eden Dilmaç, iftar sofralarında sınıf farkının ortadan kalktığını anımsattı.

Dilmaç, şunları kaydetti:

"İftar çadırları İslami geleneğin sistemli hale geliş biçimidir. Onlar kültürümüzdür, mirasımızdır. Buralarda çok güzel birliktelikler meydana geliyor. Fakir, zengin, birçok komşu bir arada yemek yiyor. Birçok güzelliklere de vesile oluyor. İnsanlar burada muhabbet ediyor, birlikte aynı şeyi yapıyor. İftarın sevinci çadırlarda daha canlı bir şekilde göze çarpıyor."

Muhabir: Fethullah Yaman / Ayşe Yıldız

Yayıncı: Muharrem Aksakallı

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber