Bakan Şahin: Yargıtay üyesi, Başbakan ve bakanlara hakaretler yağdırdı.

Haber Giriş : 03 Ağustos 2005 08:10, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Kim bu hâkim?

Başbakan Yardımcısı Şahin: Avukat olan oğlum bir dosya için gittiği Yargıtay'da duyduklarına inanamamış. O hâkimin adı bende saklı.

Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Mehmet Ali Şahin, yargının siyasallaşması iddialarına sert cevap verdi. Şahin, "Sayın Sezer kendisini Cumhurbaşkanı seçenlerin suratına kitap fırlattı. 'Meclis seçerse siyasallaşma olur' demeyi son derece yakışıksız buluyorum" dedi. TERCÜMAN'ın sorularını cevaplayan Mehmet Ali Şahin, "Biz de yargının siyasallaşmasına karşıyız. Böyle bir şey istemeyiz" derken, oğlunun başından geçen çarpıcı olayı şöyle aktardı: "Avukat olan oğlum takip ettiği bir dosya ile ilgili Yargıtay 'da bir üyenin odasına gitmiş.Yargıtay üyesi hâkim bir ara karşısındaki kişinin oğlum olduğunu bilmeden hükümete, Başbakan'a ve bakanlara ağza alınmayacak hakaretlerde bulunmuş. Bu üyenin adı bende. İsterse Yargıtay Başkanı'na verebilirim. Hatta Sayın Başbakan'a da iletebilirim. Yargının siyasallaştırılmasından söz ediliyor. Peki bu nedir? Siz hangi görüşü savunursanız savunun, tercihinizi sandıkta yaparsınız, tarafsız olmanız gereken bir makamda değil."

SEZER KİTAP FIRLATTI
Cumhurbaşkanı Ahmet Necdet Sezer'i örnek gösteren Bakan Şahin, "Cumhurbaşkanını bizden önceki parlamento seçti. Ancak Sezer'in seçildikten sonra kanunlarını ve kararnamelerini en çok veto ettiği hükümetlerden biriyiz. Biliyorsunuz, Anayasa kitapçığını suratlarına fırlatmıştır. Kişileri daha atamadan bu iddialarda bulunmak doğru olmadığı gibi, kendi insanımıza da güvensizliktir" dedi. Anayasa değişikliğinin geçmiş parlamentodan gelen bir süreç olduğuna dikkat çeken Şahin, "52 maddelik bir değişiklik önergesiydi. Görüşmeler 5 siyaspartinin temsilcileriyle devam etti ve 34 maddeye indi. Yeni bir şey değil" dedi. Anayasa değişikliğiyle ilgili zaman zaman Yüksek Mahkeme üyelerinden istekler geldiğini vurgulayan Şahin, "Daha işlevsel hale gelmesi, dosyalarla ilgili kararların daha çabuk verilmesi özellikle gerekçeli kararların daha çabuk yazılması çok önemli. Yıllarca gerekçesi yazılmadığı için ResmGazete'de yayınlanmayan kararlar var. Muhalefetin destek olacağına inanıyorum" diye konuştu.

d.b.tercüman

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber