Batman'da su kesintileri

Batman Belediye Başkan Vekili Serhat Temel, son günlerde yaşanan su kesintilerinin belediyeden değil elektrik kesintisinden kaynaklandığını belirtti.

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 25 Temmuz 2012 11:00, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Belediye Başkan yardımcıları ile birlikte TEİAŞ 16. İletim Tesis ve İşletme Grup Müdürlüğü'ne gelerek yetkililerle görüşen Temel, çıkışta bir basın açıklaması yaptı.

Son 10 gündür Batman'da yaşanan su problemi ile ilgili yaptığı görüşmelerin hala bir sonuç noktasına gelmediğini belirten Temel, "Maalesef şu anki durum, kesinlikle Batman Belediyesi'nden ve uyguladığı sistemden kaynaklı bir problem değil. Batman başta olmak üzere, Diyarbakır, Mardin, Urfa ve bölgenin birçok ilinde yapılan tarımsal amaçlı sulamalardan kaynaklı çok yüksek gerilimdeki enerji tüketimi, olduğu gibi şehirlerimize yansıyor ve sistemlerimiz çalışmıyor" dedi.

DEDAŞ Batman İl Müdürlüğü'nden yapılan yazılı açıklamada da, elektrik enerjisinde gerilim dalgalanmaları meydana geldiğine vurgu yapılarak bu dalgalanmaların sebebinin sulama motorları olduğuna dikkat çekildi.

Açıklamada, şu bilgilere yer verildi:

"Şanlıurfa, Mardin ile Diyarbakır ilerinde elektrik tüketen tarımsal amaçlı sulama yapan ve çok derin kuyulardan su çeken motorların aşırı elektrik yükü çekmeleri, Tedaş'a ait dağıtım hatları ile TEİAŞ'a ait iletim hatları ve güç transformatörlerinin aşırı yüklenmeleri sonucu gerilimde dalgalanmalar oluşmaktadır. Kesintilerin önlenmesi için TEİAŞ'ın ilave olarak kurduğu indirici trafo merkezlerinin biran önce devreye alınması için çalışmalar yapılmakta, aşırı tüketime neden olan kayıt dışı tarımsal sulama amaçlı tüketicilerin kayıt altına alınması için saha çalışması sürdürülmektedir."

Açıklamada, tüketicilerin ihtiyaçları kadar enerji tüketerek tasarruf yapmalarının sorunun çözümüne katkı sağlayacağı bildirildi.

Muhabir: Ubeydullah Baş/Nail Kadırhan

Yayıncı: Behçet Güngör

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber