Hücreevine karşı polisevi

Haber Giriş : 03 Ağustos 2005 08:30, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Terörün nedenlerini masaya yatıran hükümet, terörle mücadeleyi üniversitelerden başlatıyor. Teröre bulaşan gençlerin yaşlarının 15-25 arasında olması ve çoğunluğunun terör örgütü üyeleriyle üniversiteye kayıt sırasında ya da üniversite öğreniminin ilk yılında tanıştığının belirlenmesi Emniyet Genel Müdürlüğü'nü harekete geçirdi. Polis, 2005-2006 öğretim yılında bu eğitim kurumlarına yönelik etkin mücadele yöntemleri geliştirmeye başladı.

Kayıt danışma masası

Yeni öğretim yılında polis üniversiteye kayıt yaptıracak öğrencilere terör örgütü üyelerinin yanaşmaması için fakülte ve yüksek okullarda 'kayıt danışma masası' kuracak. İsteyen öğrenci yardım için bu masalardan yararlanacak. Polis, bu çerçevede isteyen öğrenciye yurt bulmasında yardımcı olacak. Gençleri terör örgütlerinin elinden kurtarmak isteyen polis, yurt bulamayan öğrencilerin geçici süre polisevlerinde barındırılması yönünde ortaya atılan görüşleri değerlendirmeye aldı.

Atatürk'ün mesajı

Polis, gençleri terör örgütlerinden uzak tutmak ve onların tuzağına düşmelerini önlemek için broşür de bastırdı. Üzerinde Atatürk'ün 'Gençler, cesaretimizi güçlendiren ve sürdüren sizlersiniz. Siz almakta olduğunuz terbiye ve irfan ile insanlık ve medeniyetin, vatan sevgisinin, fikir hürriyetinin en kıymetli timsali olacaksınız' sözlerinin bulunduğu broşürler üniversitelerde öğrencilere dağıtılacak. Bastırılan broşürlerde, yasadışı terör örgütlerinin gençleri tuzağa düşürmek için uyguladıkları yöntemler konusunda ayrıntılı bilgiler de yer alıyor.

akşam

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber