Sinek ilacı bomba gibi patladı

Kaynak : Sabah
Haber Giriş : 26 Temmuz 2012 09:23, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Muğla'da, sprey kutudaki sinek ilacı aşırı sıcakta bomba gibi patladı. Evin duvarının yıkılması ve kapılarının kırılması görenleri şaşkına çevirdi

Muğla'nın Ortaca ilçesinde oturan evli ve 2 çocuk annesi Serpil Açıkgöz, önceki gün saat 17.00 sıralarında, evinin balkonunda çamaşır asarken banyoda şiddetli bir patlama meydana geldi. Ardından da yangın çıktı. Banyoyu saran alevler, ihbar üzerine kısa sürede eve gelen itfaiye tarafından söndürüldü. Ölen ya da yaralananın olmadığı patlamada evde ciddi ölçüde maddi hasar meydana geldi. Mahalleliye de korkulu anlar yaşatan patlama sırasında evin duvarının yıkılması ve kapılarının kırılması görenleri şaşkına çevirdi. Evi harabeye döndüren esrarengiz patlamanın nedeni ise ekiplerin incelemesi sonucu ortaya çıktı. Patlamanın çalışır vaziyetteki çamaşır makinesinin üzerinde duran ve yerdeki baltanın keskin kısmına düşen sprey şeklindeki sinek ilacından kaynaklandığı saptandı. Yangının nedeni, hazırlanan itfaiye raporuna da bu şekilde geçti.

BALTAYA DÜŞTÜ, PATLADI

Ortaca Belediye İtfaiye Müdürü Abbas Durmuş, "Banyoya girdiğimizde etraf çok kötü sinek ilacı kokuyordu. İçeride tüp ya da patlayabilecek başka hiçbir şey yoktu. Sinek ilacının baltanın üzerine düşüp patlamış olabileceğini belirledik. Raporu da bu şekilde tuttuk. Biz de çok şaşkınız" diye konuştu. Muğla Ziraat Odası İlaç Bayii Sorumlusu Ziraat Mühendisi Arda Akça da sprey şeklindeki sinek ilaçlarının aşırı sıcaklarda bomba gibi patlayabileceğini söyleyerek, "Sinek ilaçları spreyinde alphacypermethrin, deltamethrin ve tetramethrin kimyasal karışımı vardır. Sıcaklarda basınç nedeniyle gazların genleşmesi sonucu patlama özelliği bulunur. Yüksek miktarda olursa patlama sonrası tahrip gücü artar. Bu ilaçlar özellikle yazın serin yerlerde tutulmalı" dedi.

Ali Osman KILIÇ / SABAH

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber