Şeker fabrikalarının özelleştirilmesi

Şeker-İş sendikası Elbistan Şube Başkanı İsmail Şahin: "şeker fabrikalarının özelleştirilmesine karşı demokratik mücadelemiz devam edecek"

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 26 Temmuz 2012 09:54, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Şeker-İş Sendikası Elbistan Şube Başkanı İsmail Şahin, B ve C portföyünde yer alan şeker fabrikalarının özelleştirilmesi amacıyla Özelleştirme İdaresi tarafından yapılan ihale komisyon kararının iptaline ilişkin yürütmeyi durdurma istemi ile açtıkları davanın, Danıştay tarafından reddedildiğini ifade ederek, bu karara itiraz edeceklerini ve demokratik mücadeleyi sürdüreceklerini söyledi.

Özelleştirme İdaresi tarafından 266 milyon dolar bedelle satışına karar verilen; Elbistan, Malatya, Elazığ ve Erzincan'da yer alan şeker fabrikalarını kapsayan, B ve C Portföyünde yer alan fabrikaların satışına yönelik ihalenin yürütmesinin durdurulması için Danıştay'da açılan davada mahkeme ara kararını, 6 Mart'ta verdiğini hatırlatan İsmail Şahin, ?Söz konusu kararda bazı fabrikaların kapanacağı ile ilgili tereddütlerin bulunması veya kapandıktan sonra kotalarının satışı ve satışa konu fabrika arazi bedellerinin yeniden incelenmesine yönelik tespitler ile birlikte her iki tarafın savunması istendi" dedi.

Sonrasında Danıştay tarafından 23-24 Temmuz 2012 tarihlerinde açıklanan söz konusu ihaleyi sonuçlandıran ihale komisyon kararının iptaline ilişkin yürütmenin durdurulması istemi ile açmış oldukları davanın reddedildiğini kaydeden Şahin, Şeker-İş Sendikası'nın bu karara itiraz edeceklerini vurguladı. Şahin, ?Fabrikaların özelleştirilmesi ile ilgili demokratik mücadelemiz sürecek. İşçimizle, çiftçimizle, halkımızla kol kola vererek fabrikalarımızın özelleştirilmesine karşı çıkacağız. Bu süreçte bölge milletvekillerimizden de büyük destek bekliyoruz. El ele kol kola vererek, fabrikalarımızın özelleştirilmesine karşı hukuk çerçevesinde her türlü demokratik hakkımızı kullanarak, karşı koyacağız? ifadesini kullandı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber