Rize'de dilenci sayısı arttı

Rize'de Ramazan ayının gelmesiyle dilencilik yapan kişi sayısında artış yaşandı. Vatandaşlar, her sokak başında bir dilenci ile karşılaşmaktan şikayetçi

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 26 Temmuz 2012 13:45, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Dilenciler, gündüz belirli noktalarda, iftar sonrası ise insanların yoğun olarak bulunduğu alanlarda dileniyor. Ramazan ayı diye birçok vatandaşın para verdiği dilencilere karşı zabıtanın yeterince çalışma yapmadığını düşünen Rizeliler bu duruma tepki gösteriyor.

Geçtiğimiz günlerde Adana'nın Seyhan ilçesinde bir dilencinin üzerinden yüksek miktarda para çıktığını hatırlatan Nazım Yelken isimli vatandaş, "Televizyonlarda izledik. Yaşını başını almış bir adam dilendikten sonra paralarını sayarken görüntülenmiş. Adamın üzerinden 5 bin liraya yakın para çıktı. Bu parayı da 3 günde vatandaştan toplamış. İlimizde de her sokak başında dilenciler var. Bunların çoğu Rize'ye başka şehirlerden gelen kişiler. Bu durumdan büyük rahatsızlık duyuyoruz. Bu istismarcılar dilenmiyor, vatandaşı sömürüyor. Yetkilileri bu kişilere karşı göreve davet ediyoruz.? dedi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber