Gizer'den İş-Kur danışmanlarına: İşsizliği, Adana'nın kaderi olmaktan çıkaralım

Adana Ticaret Odası (ATO) Başkanı Ali Gizer, Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürlüğü bünyesinde çalışmaya başlayan 94 danışmanın, bugüne kadar her platformda özdeşleşen, ?Adana ve işsizlik? deyimine son vereceğini söyledi.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 26 Temmuz 2012 14:29, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

ATO Başkanı Ali Gizer, Çalışma ve İş Kurumu Adana İl Müdürü Haşim Meydan ve yeni göreve başlayan 94 danışman ile bir araya geldi. Toplantıda konuşan Ali Gizer, bir kentteki ekonominin en sağlıklı şekilde yürüyebilmesi için tüm kurum ve kuruluşlara önemli görevler düştüğünü belirtti. 94 danışmanın çok önemli görevler yapacağına inandığını kaydeden Gizer, ?Kentimizdeki işsizlik rakamlarının yüksek olmasındaki en büyük etken, işveren ile işsizler arasındaki koordinasyon yetersizliğidir. Adana genelinde faaliyet gösterecek olan uzmanlar, işsizin eğitilip vasıflı hale getirilmesinden, işletmelerin aradığı elemana en sağlıklı yoldan ulaşması gibi bir çok sorunu ortadan kaldıracak. Çünkü Çalışma ve İş Kurumu Müdürlüğü'nün bu alandaki destekleri, her iki taraf adına katma değer oluşturulmasına yöneliktir.? diye konuştu.

Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürlüğü'nün işsizlik sorununun aşılması konusundaki en kilit kamu kurumu olduğunu vurgulayan Gizer, ?Bu nedenle biz ve siz değerli arkadaşlarımıza önemli görevler düşüyor. Bizler işveren kesimi olarak üretmek, değer sağlamak ve istihdam oluşturmakla görevliyiz. Sizler de bu noktada, doğru işe doğru eleman temin edilmesi konusunda önemli bir misyon üstlenmiş durumdasınız. Bu nedenle birbirimizle koordineli çalışmak zorundayız. Çünkü bir işten en yüksek verim, doğru işe, doğru elemanın yerleştirildiği bir sistemle mümkün olur.? ifadelerini kullandı.

Adana'nın, Türkiye genelinde en yüksek işsizlik oranları ile anılan bir kent olduğunu hatırlatan Gizer, ?Oysa ki, Adana, imalatı, üretimi, ticareti, tarımı, kısacası genel ekonomisiyle 2000 yıldır bu coğrafyanın lideri konumundadır. Mevcut duruma bakıldığında işveren aradığı elemanı, kalifiye eleman da kendisine uygun işi bulamamaktadır. İşte sizler, bu büyük sorunun çözümü noktasında son derece önemli sosyal ve ekonomik bir misyon üstlenmiş durumdasınız. Sizin başarınız, bizim ve tüm Adana'nın başarısı olacaktır. İnanıyorum ki, bugünkü görüş alışverişimiz iki kurum arasındaki işbirliğinin ekonomiye daha olumlu yansıması açısından büyük önem taşımaktadır.? açıklamasında bulundu.

HEM İŞVERENE HEM İŞSİZLERE DANIŞMANLIK

Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürü Haşim Meydan da kurumun son dönemde atılan adımlarla ciddi boyutta kabuk değiştirdiğini vurguladı. Kamu kurumu niteliğinden sıyrılıp hem işsize, hem de işverene özel danışmanlık sunan kuruluşa dönüştüğünü ifade eden Meydan, sistemin tamamen değiştiğini aktardı. İl Müdürü Meydan, ?Elimizde her türlü imkan ve kaynak mevcut. 94 danışmanın çalışmaya başlaması, hem işsizlerimizi, hem de işletmelerimizi en uygun platformda buluşturarak ekonomiye kazandırılmasına yönelik tarihi bir adımdır. Danışmalık, doğru işe doğru kişinin yerleştirilmesini sağlamak amacıyla işsize ve işverene destek olma sürecidir. Bu süreçte; kişilerin özellikleri ile işin gerektirdiği nitelik ve şartları karşılaştırarak, bireyin istek ve durumuna en uygun işe yönlendirilmesi; gerektiğinde kişinin mesleki niteliğinin artırılması için ilgili eğitim imkânlarından yararlandırılması, işe yerleştirilmesi, işe uyumunun sağlanması; işverenlerin beklentilerine uygun eşleştirmenin yapılması esastır. Çalışma ve İş Kurumu olarak işverene her zaman daha kaliteli hizmet sunmak, iş yükünü hafifletmek, istihdamın artması için her zaman işbirliği içinde bulunmak temel görevimizdir. Kısacası her işletme için danışmanlarımız, işyerlerindeki istihdam süreçleriyle birebir ilgilenecek ve mevcut hizmetlerimizin başta ücretsiz olmak üzere tümünden haberdar olmaları sağlanacaktır? dedi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber