Mersin, UMEM'de Türkiye şampiyonu oldu

Vali Hasan Basri Güzeloğlu, Mersin'in Uzmanlaşmış Meslek Edindirme Merkezleri Projesi (UMEM)'nde Türkiye şampiyonu olduğunu belirtti.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 26 Temmuz 2012 18:20, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

İl İstihdam ve Mesleki Eğitim Kurulu toplantısı, Vali Hasan Basri Güzeloğlu'nun başkanlığında gerçekleştirildi. Mersin Ticaret ve Sanayi Odası (MTSO)'nda yapılan toplantının açılış konuşmasını yapan Güzeloğlu, Türkiye'nin ekonomik kalkınma sürecinde 2011 yılı sonunda dünyanın en hızlı büyüyen 2'nci ekonomisi konumunda olduğunu ifade etti.

Hükümet tarafından açıklanan teşvik paketinin kalkınmanın tüm süreçlerinde ülkenin ulusal ve uluslar arası yatırımlarla buluşmasını sağlayacağını ifade eden Güzeloğlu şöyle devam etti: ?Büyüme oranı ülkemiz ortalamasının üzerinde seyreden Mersin, dış ticarette İstanbul'un ardından en büyük 2'nci kent konumundadır. Öte yandan ülkemizin en yüksek işlem hacmine sahip serbest bölgesine sahip Mersin, kalkınmanın tüm sürecinde iddiasını ortaya koymuştur. İlimiz 2023 hedeflemesinde dünyanın en büyük ilk 10 limanı arasına girecek limanı ile dünya çapında üretim ve ticaret kentidir. Tüm bunlara 2013 yılında ilimizde gerçekleştirilecek olan Akdeniz Oyunları da eklendiğinde ilimiz büyüme oranı daha da artacaktır.?

İlin kalkınması için tüm politikaların istihdam öncelikli olmasının gerekliliğine işaret eden Güzeloğlu, ?Reel işsizliği yüksek devraldığımız Mersin'de reel iş alanlarında yapılan temaslar sonucunda ilimiz, en fazla iş yeri açan ve en fazla istihdam sağlayan il konumuna geldi. Çukurova Bölgesel Havalimanı başta olmak üzere ilimizde hayata geçirilecek diğer yatırımlarla birlikte Mersin'in işsizlik rakamları daha da düşecektir. Tüm bunların yanında Mersin, Uzmanlaşmış Meslek Edindirme Merkezleri Projesi (UMEM)'nde başarının adı olmuştur. UMEM'de Türkiye şampiyonu olan ilimizde, bu başarıyı daha öteye taşımak ve nitelikli iş gücünü eğitmek adına çalışmalara devam edilecektir. Bunu tüm ilçelerimizle buluşturarak süreci devam ettirme kararlılığındayız.? şeklinde konuştu.

Türkiye'nin en verimli ve en etkin çalışan İl İstihdam Kurulu'nun Mersin'de bulunduğuna işaret eden Güzeloğlu, kurulun var olan sorunların çözümünde aktif rol aldığına ve iş piyasasına önemli kazanımlar sağladığına vurgu yaptı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber