Bürokrat çocukları paravan fakülte ile dolandırıldı

Kaynak : Star Gazetesi
Haber Giriş : 27 Temmuz 2012 07:01, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Çifte diploma vaadiyle Kosova'daki üniversiteye kayıt yaptıran 120 öğrencinin dolandırıldığı ortaya çıktı. Öğrenciler arasında Yargıtay üyeleri, hakim, savcı, MİT ve emniyet mensuplarının çocukları da bulunuyor.

BALKANLARIN Avrupa'ya aday ülkesi Kosova'da bulunan European Üniversitesi, Ankara Hukuk Fakültesi ve Bulgaristan merkezli Avrupa Politeknik Üniversitesi ile protokol imzaladığını duyurarak öğrenci kabul etmeye başladı. Protokole göre 3 yıl Kosova'da 1 yıl da Ankara Üniversitesi Hukuk Fakültesi'nde okuyacak olan öğrencilere çifte diploma vaad edildi. Ayrıca diplomaların da YÖK tarafından tanınacağı bildirildi. Kayıt yaptıran 120 öğrenci Kosova Prizren'e yerleşti ve okumaya başladı. Aralarında Yargıtay üyeleri, hakim, savcı, MİT ve emniyet mensuplarının çocuklarının da bulunduğu öğrencileri arayan okul müdürü Baskim Hisari ?Çocuklar aldatıldınız. Aslında böyle bir okul yok? deyince üniversitenin hayali olduğu ortaya çıktı. Kosova'da okul yönetimine başvuran öğrenciler, korkunç gerçekle yüzleşti. Öğrenciler bu kez de eğitimcilerin geldiği Ankara Üniversitesi Hukuk Fakültesi'ne giderek dekanla görüştü. Dekan kendilerinin aldatıldığını söyledi. 20 öğrenci adliyeye koştu.

Adalet yolunda dolandırıldı

İlay Yılmaz isimli öğrenci ?Okuduğumuz okulun olmadığını öğrenince tüm hayallerim yıkıldı. 50 bin TL para harcadım? derken, Murat Çıklaatlı ise ?Biz eğitim aldığımızı düşünürken sadece parayla özel hukuk dersi almışız. Bize verilen, YÖK'e gönderilen belgeler sahte? diye konuştu. 20 bin lira harcadığını belirten Barış Selvi, adalet yolunda dolandırıldıklarına vurgu yaparken, aynı şekilde öğrenci kaydının devam ettiğini bildirdi. Turgay Yenigelen ise ne Ankara Üniversitesi'nin ne de YÖK'ün Kosova Prizren Üniversitesi'ni tanımadığını söyledi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber