Bankacılık Yasası aynen geçecek

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 04 Ağustos 2005 14:57, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Bankacılık Yasası aynen geçecek'

Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Abdüllatif Şener, Yapı Kredi Bankası'nın Koç Grubu'na devri ile ilgili olarak ?Bankacılık Yasa Tasarısı Meclis'ten aynen geçecek. Tarafların yasanın geçişini beklemeden süreci tamamlamaları mümkün? dedi. NTV'nin sorularını cevaplayan Başbakan Yardımcısı Şener, Cumhurbaşkanı Ahmet Necdet Sezer'in veto ettiği Bankalar Yasası'nın ekim ayında başlayacak yeni yasama döneminde Meclis'ten aynen geçirileceğini belirterek, Yapı Kredi Bankası'nın Koç Grubu'na devredilmesine ilişkin olarak şunları söyledi: ?Bu önemli düzenlemenin bazı maddelerine bağlı olarak, devam eden görüşmelerin de bu paketin böylece kabul edileceğini düşünerek hareket edilmesi gerekir. Yapı Kredi Bankası tarafların yasanın geçişini beklemeden kararlarını vermeleri süreci tamamlamaları mümkündür. Beklentilerimiz de bu yönde.?

?Cari açık problem olmaz?

İhracatın ivme kaybetmesi, ithalatın artmasıyla birlikte, cari açık endişelerinin artması konusunda da Şener, bu konuda problem olmayacağını söyledi. ?Yüksek bir cari açık var, ancak finansmanında bir sorun yok? diyen Başbakan Yardımcısı Şener, cari açıktan kaynaklanan döviz darlığının ise söz konusu olmayacağını vurguladı.

Başbakan Yardımcısı Şener, bütçe imkanları içinde memurlara zam artışı yapılacağını belirterek, ?Son üç yılda memurlarımızın reel ücret kayıpları olmamıştır. İstikrar ve bütçe disiplini hükümetin izlediği ekonomi politikalarının vazgeçilmez önceliğidir? dedi. Hükümetin toplu sözleşme görüşmelerinde yüzde 7.4 zam önermesi bekleniyor.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber