Havacılık tazminatına az kaldı

Kaynak : Memurlar.Net
Haber Giriş : 05 Ağustos 2005 00:06, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Torba Kanun, 27.04.2005 tarihli Resmi Gazetede yayımlanmıştır. bu kanunda yer aan düzenlemelerden birisi de DHMİ çalışanlarına verilecek olan tazminattır.

5335 sayılı kanun olarak bilinen Torba kanunda konuya ilişkin olarak yer alan hüküm şu şekildedir:

"MADDE 27.- 22.1.1990 tarihli ve 399 sayılı Kanun Hükmünde Kararnameye aşağıdaki ek madde eklenmiştir.
EK MADDE 2.- Devlet Hava Meydanları İşletmesi Genel Müdürlüğünün 3 üncü maddenin (b) ve (c) bentleri kapsamına giren personeline; aylık tutarı, Avrupa Hava Seyrüsefer Emniyeti Teşkilatı prensipleri çerçevesinde personel maliyetlerinin tamamı karşılanan kadro ve pozisyonlarda bulunanlar için en yüksek Devlet memuru aylığının (ek gösterge dahil) brüt tutarının %200'ünü, kısmen karşılanan kadro ve pozisyonlarda bulunanlar için %100'ünü, diğerleri için %50'sini geçmemek üzere Yüksek Planlama Kurulunca belirlenen oran, esas ve usûllere göre "Havacılık Tazminatı" ödenir. Bu şekilde yapılacak ödemeler, sözleşmeli personel için belirlenen ücret tavanı ile kapsama dahil personele verilecek diğer hak ve ödemelerin tespitinde dikkate alınmaz.
Bu tazminat, aylıklara ilişkin esaslar çerçevesinde damga vergisi hariç herhangi bir vergi ve kesintiye tâbi tutulmaksızın ödenir.

Maddede belirtildiği üzere esas ve usuller Yüksek Planlama Kurulunca belirlenecektir. Diğer taraftan konuya ilişkin çalışma DHMİ Genel müdürlüğünce tamamlanarak Devlet Personel Başkanlığına iletilmiştir. Bu Başkanlık gelen çalışmayı inceledikten sonra Yüksek Planlama Kurulunun onayına sunacaktır.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber