Polise yönelik saldırıda 22 kişi gözaltına alındı

Van'da devriye görevi yapan polis otosuna yönelik silahlı saldırıda bulunan teröristlere, yardım ve yataklık yaptığı gerekçesiyle 22 kişi gözaltına alındı.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 27 Temmuz 2012 19:08, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Saldırı sonrasında yapılan operasyonda bir PKK'lı terörist ölü ele geçirilirken, operasyon kapsamında sağ yakalanan teröristin ise sorgusu devam ediyor.

Van'da dün gece polis aracına uzun namlulu silahlarla saldıran PKK'lının yakalanması için operasyon düzenlendi. Polis, dün geceden sabaha kadar ve bugün çeşitli adreslere baskınlar yaptı. Yapılan baskınlarda saldırıyla ilgili olarak 22 şüpheli gözaltına alındı. Evde yapılan aramada el bombası, kalaşnikof tüfek ve şarjör ele geçirildi. Van Emniyet Müdürlüğü operasyonla ilgili yazılı açıklama yaptı. Açıklamada, "Müdürlüğümüzce saldırı sonrası saldırıyı yapanlara yardım yataklık yaptığı tespit edilen A.P. isimli şahsın evinde arama yapılmak istendiği esnada evden polis memurlarına ateş açılmasıyla çatışma çıktı. Çatışmada açık kimlik bilgileri tespit edilemeyen PKK/KCK bölücü terör örgütü mensubu 1 şahıs ölü ele geçirilmiş, 1 bölücü terör örgütü mensubu sağ olarak yakalanmıştır. Müdürlüğümüzce devam eden ev aramalarında PKK/KCK bölücü terör örgütü mensuplarına yardım ve yataklık ettiği değerlendirilen 22 şahıs yakalanarak gözaltına alınmıştır. Ayrıca silahlı çatışmanın olduğu A.P. isimli şahsın evinde 6 adet el bombası, 2 adet kalaşnikof marka uzun namlulu silah, silahlara ait 10 adet şarjör ve çok sayıda fişek elde edilmiştir." denildi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber