Hakkari'de ?sigara orucuna niyet et' kampanyası

Hakkari Eğitim, Sanat, Kalkınma ve Araştırma Derneği (HESKA-DER) Başkanı Sefer Kaçmaz, Ramazan ayında sigara bırakan herkese kadir Gecesi'nde gül kokulu Kuran-ı Kerimi hediye edileceğini söyledi.

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 27 Temmuz 2012 22:20, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Sigaranın günümüzü karartan çağın tehlikesi olduğunu belirten Sefer Kaçmaz, ?Sigara asrımızın afetidir. Kendimizi ailemizi ve çevremizi olumsuz etkileyen zararlı bir alışkanlıktır. Sigara binlerce kansere neden olan zararlı maddeler içeren ve bağımlılık oluşturan bir maddedir Sigaranın içerisinde 4 bine yakın kimyasal madde ve 55'den fazla kanser yapıcı hammadde bulunuyor. Her insan isterse, doğru motivasyonlarla sigaradan, kurtulabilir. Sigarayı bırakan kişi hem sağlıklı bir hayata başlar hem de kontrolün kendinde olduğunu, iradesinin ne kadar kuvvetli olduğunu hissederek, kendine olan güveni artar. Ramazan ayını sigarasız geçirmeyi başaranların özgüvenleri artar. Bu vesileyle maneviyatın en yoğun şekliyle yaşanacağı ve dua kapılarının sonuna kadar açık olacağı bu mübarek günlerde tiryakilerimizin bu fırsatlardan yararlanmaları, sigarayı bırakma motivasyonlarının daha da güçlenmesine vesile olacaktır? şeklinde konuştu.

?İFTARDAN SONRA İÇİLEN SİGARA KALP KRİZİ RİSKİNİ ARTIRIYOR'

Uzmanların, iftardan hemen sonra içilen sigaranın kalp krizi riskini artırdığını da ifade eden Kaçmaz, ?Bundan dolayı tiryakilere önerim, iftardan hemen sigaraya sarılmamalarıdır. Ramazan süresince oruçlu olan insanlar yaklaşık 17 saat sigaradan uzak kalabiliyor. İftardan sonraki birkaç saat kontrol edildiği takdirde de kendi iradeleriyle sigarayı bırakabilirler. Bir ay süresince bu kadar uzun süre bu kötü alışkanlığından uzak durmayı başarabilen bir kişi, sigarayı bıraktı sayılır. HESKA-DER sigara bırakan herkese Kadir Gecesi'nde Kuran-ı Kerim hediye edeceğiz? şeklinde konuştu.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber