Pazarcı esnafı Ramazan ayından umduğunu bulamadı

Çorlu`da kurulan semt pazarlarında tezgah açan pazarcı esnafı Ramazan ayında satışların beklentilerinin çok altında kaldığını belirterek umduklarını bulamadıklarını söylediler.

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 28 Temmuz 2012 11:46, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Çorlu`da Pazartesi, Salı, Çarşamba, Perşembe ve Pazar günleri olmak üzere haftanın 5 ayrı gününde 5 ayrı mahallesinde kurulan semt pazarlarında tezgah açan esnaflar artan hava sıcakları ile birlikte satışların durgunlaşmasından şikayetçi olduklarını söylediler.

Çorlu`da kurulan semt pazarında tezgah açan esnaflar, Ramazan ayı olmasına karşın vatandaşların önceki yıllara oranla daha az alışveriş yaptıklarını söylediler. Ramazan ayı denilince kuru gıda ve meyve sebze alışverişlerinin katlanması gerektiğini ifade eden esnaflar: ?Artış bir yana Ramazan ayından önceki dönemdeki satışlarımıza güçlükle erişiyoruz. Kabul etsek de etmesek de artık bir süper market gerçeği var. Ay sonunu zor getiren, nakit parası çıkışmayan kredi kartlarını kullanarak alışverişlerini marketten yapıyor. Hâlbuki semt pazarlarında satışa sunulan ürünler hem daha ekonomik hem de daha taze buna karşın vatandaşlar, nakit sıkıntısı yaşadıkları için marketleri tercih ediyor. Bu da bizim işlerimizin azalmasına neden oluyor? dediler.

Semt pazarlarında Ramazan ayına dair bir bolluk, bereket olmadığını da dile getiren esnaflar: ?Ramazan ayının manevi havası da, bolluğu, bereketi de semt pazarlarına henüz yansımadı. İşlerin önümüzdeki günlerde artmasını umuyoruz. Tabi bu durgunlukta hava sıcaklıklarının da payı büyük. Özellikle oruç tutanlar, sıcak havalarda dışarı çıkıp pazara gelmiyorlar? şeklinde konuştular.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber