Oyuncağını tasarla ödülü kap

Malatya İnönü Üniversitesi Eğitim Fakültesi, "Haydi Biraz Oynayalım Eğitici Oyuncak Yarışması" isimli oyuncak tasarım düzenleyecek.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 29 Temmuz 2012 15:01, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Ulusal ve uluslararası her yaş ve meslekten kişilerin katılabileceği yarışmaya katılımcıların oyuncaklarının hiçbir yerde yayımlanmamış olması gerekiyor.

Oyuncakların, milli ve manevi değerlere, genel ahlakla, insanlık ilkelerine uygun olması gerektiği belirtilen duyuruda, kişilerin sadece bir oyuncakla yarışmaya başvuru yapılabilecekleri ifade edildi.

Şair-yazar Sunay Akın'ın da jüri üyesi olacağı belirtilen duyuruda, katılımcıların 10 Mart 2013 tarihine kadar başvuru yapılabilecekleri bildirildi. Duyuruda, yarışma kapsamında 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı'nda düzenlenecek ödül töreniyle birinciye 3 bin, ikinciye 2 bin, üçüncüye bin lira, Barış Manço mansiyon ödülü olarak 500 lira para ödülü verileceği kaydedildi.

İnönü Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof.Dr. Cengiz Yakıncı, yarışmayla yakın çevremizde bulunan eşyalarla oyuncak üretimine öncü olmayı amaçladıklarını söyledi. Yarışmanın sloganının 'Çocuğa oyun yakışır' olduğunu anlatan Yakıncı, "Bir eğlence aracı gibi görülen oyuncak, çocuğun hayal dünyası ile gerçek dünyası arasında köprü işlevi görür. Yarışma yöntemini kullanıp insanlarda bir coşku oluşturarak onları eğitici oyuncak tasarlamaya yöneltmek, yarınlarımız olan çocuklarımıza sunulacak çok güzel bir hediye olacaktır." diye konuştu.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber