Edirne'de samanlık yangını: 50'ye yakın kuzu telef oldu

Edirne merkez Yeniimaret Mahallesi'nde bulunan samanlıkta çıkan yangın ahırları kül etti.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 29 Temmuz 2012 16:29, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Ahırda bulunan 50'ye yakın kuzu telef oldu, çiftlik kullanılamaz hale geldi.

Yangın, Gazimihal Camii yanındaki samanlıkta yangın çıktı. Kısa süre içerisinde büyüyen yangın ahırlara sıçradı. Yükselen alevler ahırları küle çevirdi. Yangının çıktığı anda itfaiye ve polis ekiplerinden yardım istendi. Ekiplerin olay yerine gelmesiyle birlikte yangına müdahale edildi. Ancak kıvılcımların farklı noktalardaki samanlıklara sıçraması yangının alanını büyüttü.

İtfaiye birçok noktadan yangına müdahale etmeye çalıştı. Yapılan tüm çabalara rağmen yangın kontrol altına alınamadı. İtfaiye araçlarında suyun bitmesi ve takviye suyun gecikmesi samanlık ve ahır sahiplerinin tepkilerine neden oldu. İlave suyun gelmesiyle yangına müdahaleye kaldığı yerden devam edildi. Ahırlarda yükselen alevler traktör römorklarına da sıçradı. Ahır sahipleri ellerinde hortumlarla alevleri söndürmeye çalıştı. Muhtemel bir olumsuzluğa karşı iki ambulans olay mahalline sevk edildi.

Edirne Emniyet Müdürü Cemil Ceylan, olay yerine gelerek yangını çalışmaları gözlemledi.

Ahır sahibi Sinan Garipler, yangının genelevine gelen askerlerin attığı sigara izmaritinden çıktığını söyledi. Aynı nedenden dolayı daha önce de ahır çevresinde yangının çıktığını kaydeden Garipler, önceki yangınları kendi imkanlarıyla söndürdüklerini anlattı. Yeni çıkan yangının bir anda samanlığı sardığını ifade eden Garipler, itfaiyenin yaklaşık bir buçuk saat sonra geldiğini iddia etti. Garipler ayrıca, çıkan yangın sonucu 50'ye yakın kuzunun telef olduğunu açıkladı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber