Vatandaşlara 'dolandırıcılık' uyarısı

Elazığ'da Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) İl Müdürlüğü, vatandaşları, İl Müdürü Esat Ceylan'ın adını kullanarak dolandırmak isteyenlere karşı uyardı.

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 30 Temmuz 2012 21:13, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

SGK İl Müdür Vekili Ercan Vançin, yaptığı yazılı açıklamada, bazı kişilerin Sanayi Sitesi'ndeki esnaftan İl Müdürü Esat Ceylan'ın adını kullanarak, engelliler yararına verecekleri iftar yemeği için davetiye bedeli olarak 100 lira talep ettikleri yönünde duyum aldıklarını belirtti.

İl Müdürü Ceylan'ın 23 Temmuz'dan itibaren 12 gün izinli olduğunu, böylesi talepleri olmadığını ifade eden Vançin, şunları kaydetti:

"İl Müdürümüzün veya İl Müdürlüğümüzün telefon veya benzeri herhangi bir yolla yardım talebinde bulunmayacağı bilinmeli ve bu şekilde talepte bulunan şahıslara itibar edilmemelidir. Bu tür bir durumla karşılaşılması halinde ivedilikle İl Emniyet Müdürlüğümüze haber verilmeli ve Cumhuriyet Savcılığına da suç duyurusunda bulunulmalıdır. İl Müdürlüğü olarak, dolandırıcılık maksadıyla talepte bulunan bu kişilerin tespiti için İl Emniyet Müdürlüğüne müracaat edilmiş, sürecin tamamlanmasına kadarki dönemde herhangi bir mağduriyetin yaşanmaması için halkımızın bilgilendirilmesine ihtiyaç duyulmuştur."

Muhabir: Ömer Fansa

Yayıncı: Önder Felek

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber