Yıllar sonra ayağa kalkan kıza devlet sahip çıkıyor

Zonguldak'ta doktorların umut vermediği için yıllarca yatağa mahkûm yaşayan mağdur kıza Sağlık Bakanlığı ile Romatem Hastanesi sahip çıkıyor.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 31 Temmuz 2012 14:50, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Çaycuma ilçesi, Gökçetabaklar köyünde 12 yaşındayken geçirdiği menenjit sonrası doktorların ?Boşuna uğraşmayın bir daha ayağa kalkamaz? demesi üzerine 22 yıl yatağa bağlı kalan; ancak bu sürede ayağı kırıldığı için iyileşemediği anlaşılan Melek Akkaya'ya (34) tedavi imkânı doğdu.

Yürüyebilmek için gün sayan Akkaya'nın ?Sağlık Bakanım, eğer iyileşme ihtimalim varsa beni hastanede tedavi ettirirse gece gündüz dua ederim? talebine Sağlık Bakanı Recep Akdağ kulak verdi. Bakan Akdağ'ın talimatıyla fizik tedavi üzerine tam donanımlı hastaneler arasında gösterilen Romatem Kocaeli Fizik Tedavi ve Rehailitasyon Hastanesi sahip çıktı.

Haberin kamuoyuna durulmasını sağlayan Cihan Haber Ajansı (Cihan) aracılığıyla Akkaya ailesine ulaşan Romatem Kocaeli Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon Hastanesi İşletme Koordinatörü Sevim Taşkelek, ?Sağlık Bakanlığı'nın koordinesiyle bize intikal eden Melek Akkaya'nın tedavisi için kolları sıvadık. İlk olarak önümüzdeki günlerde kızımızı ambulansla hastanemize getirerek detaylı bir şekilde tetkiklerini yapacağız. Daha sonra tam donanımlı fizik tedavi cihazlarıyla hastamızın yıllardır hayalini kurduğu yürümesi için elimizden gelen gayreti göstereceğiz.? dedi.

Sağlık Bakanlığı'nın kendilerine sahip çıktığını öğrenince büyük sevinç yaşayan Melek Akkaya ise duygularını şu sözlerle ifade etti: ?Kaç senedir ağlıyorum, inşallah yüzüm güler. Bu haber gerçek mi inanamıyorum. Sağlık Bakanımın bana yardımcı olmasına çok sevindim. Ben o günleri görür müyüm acaba? Bana bu sevinci yaşatan Rabbim'e şükürler olsun.?

Zonguldak 'ın Çaycuma ilçesine bağlı Gökçetabaklar köyünde ailesiyle yaşayan Melek Akkaya , ilkokul 5. sınıfa giderken sınıfta aniden yere yığılmıştı. Hastaneye kaldırılan Akkaya'ya doktorlar menenjit teşhisi koymuş ve bir daha yürüyemeyeceğini söylemişti. 22 yıl yatağa mahkûm yaşayan Akkaya, bir gün televizyonda Çaycumalılar Derneği'nin mağdur insanlara yardım ettiğini görmüştü. Yaşadığı köyün muhtarı aracılığıyla dernek başkanı Savaş Çiloğlu'ndan tekerlekli yatak talebinde bulunmuştu. Akkaya için bu istek hayatının dönüm noktası olmuştu. İyi bir doktora gitmek isteyince onu Bülent Ecevit Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi'ne götürüp muayene ettirmişlerdi. Doktorlar, 'Sen ayağa kalkabilirsin, 22 yıl boşuna yatmışsın' demiş. Hastanede 3 ay yatan Melek Akkaya, Ankara Fizik Tedavi Hastanesi'ne sevk edilmişti. Orada ayağından ameliyat olmuş ve bir sene yattıktan sonra kısmen yürür hale gelmişti. Birinin yardımı olmadan tekerlekli sandalyeye oturamayan Akkaya, kendi başına yürüyebilmesi için Sağlık Bakanı'ndan yardım istemişti.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber