Vali Balkanlıoğlu: İş-Kur'un açtığı kurslara gidenler işsiz kalmıyor

Afyonkarahisar Valisi İrfan Balkanlıoğlu, İş-Kur'un yapılan çalışma ve üretilen projelerle daha işlevsel ve etkin bir kurum haline geldiğini söyledi.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 31 Temmuz 2012 19:49, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Balkanlıoğlu, kurumun açtığı kurslara gidenlerin işsiz kalmadığını hatırlattı.

İl İstihdam ve Mesleki Eğitim Kurulu toplantısında konuşan Balkanlıoğlu, özellikle meslek edindirmeye yönelik açılan kurslara büyük taleplerin olduğunu, İş-Kur'un sadece iş başvurusunda yapılan kişilere iş, işçi arayan iş yerlerine de işçi bulma çabasında olmadığını belirtti.

Balkanlıoğlu, ?Vasıflı kişiler yetiştirme, kişinin yapabileceği işi tespit etme ve kişilere meslek edindirme konusunda kurum başarılı noktalara ulaşmıştır. Ne kadarda günden güne işsiz sayımız azalsa da birçok vatandaşımız işsiz. Fakat işsiz olan kişiler hep daha iyiyi istiyor. Kamuda çalışmak istiyor veya ne ?iş olsa yaparım' diyorlar. Maalesef herkes kamu çalışanı olmak istiyor.? dedi.

Balkanlıoğlu, birçok iş adamı ve müteşebbisin vasıflı işçi bulmakta sorun yaşadığını kendilerine bildirdiğini ifade ederek, yetiştirilen ve kendi yapabileceği iş konusunda gerekli donanım kazanan kişilerin her yerde iş bulabileceklerini anlattı.

Bu bakımdan İş-Kurumu İl Müdürlüğü tarafından çok sayıda meslek edindirme kurslarının açıldığını belirten Balkanlıoğlu, bu kurslara katılıp da meslek sahibi olan kişilerin hiçbir zaman işsiz kalmayacaklarından emin olduğunu dile getirdi.

Vali Balkanlıoğlu'nun konuşmasının ardından Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürü Erdem Ünlüyalvaç, kurum faaliyetleri ve meslek edindirme kurslara hakkında bilgiler verdi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber