Suriyeli mültecilere devlet sahip çıktı

Muş'un Korkut ilçesinden Suriye'nin Halep kentine gelin giden kadın, Esed'in uyguladığı şiddet nedeni ile kocası ve 11 çocuğunu yanına alarak baba evine sığındı.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 01 Ağustos 2012 10:00, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Halep'e 20 yıl önce gelin olarak giden Sunay Kurdi, Suriye ordusu ile özgür Suriye ordusu arasında çıkan çatışmalardan dolayı ailesiyle evini terk ederek Muş'ta ki baba evine gelmek zorunda kaldı. Aileye Korkut Kaymakamlığı sahip çıktı. Yanlarına hiç bir şey almadan yerini yurdunu terk eden 13 kişilik aile, şuan eski bir evde barınıyor.

?KAYMAKAMLIK OLARAK TÜM İMKÂNLARIMIZI SEFERBER ETMEYE HAZIRIZ?

Olayı duyan Korkut Kaymakamı Adnan Daldal, "Suriye'nin Halep kentine gelin olarak giden Sunay kardeşimiz ailesiyle birlikte Halep'te otururken Esed güçlerinin şiddetinden kaçarak hayatta olan ama maddi durumu iyi olmayan annesinin evine yerleşti. Bizler de bu ailemizin mağduriyetinin giderilmesi için Korkut Kaymakamlığı olarak tüm imkânlarımızı seferber edeceğimizi söyleyip yardımlarımızı yapmaya başladık." dedi. Kaymakam Daldal, ilk etapta ailenin doktorlar tarafından muayene edildiğini ve sağlık durumlarının gayet iyi olduğunu belirtti. Adnan Daldal, ailenin bundan sonraki tüm eksikliklerini kaymakamlık olarak karşılayacaklarını ifade etti.

?ESED'İN ZÜLMÜ ELBET BİTECEK?

AK Parti Korkut İlçe Başkanı Mehmet Zeki Bilginer ise "13 kişilik bu aile Esed'in zulmünden kaçarak ilçemizde bulunan annesinin oturduğu yıkık durumdaki baba evine sığındı. Sağ olsun kaymakamlığımız ve Kızılay ailemize sahip çıkarak ilgilendi. Maalesef ailemiz çok mağdur ve çocukların psikolojisi bombardımandan dolayı bozulmuş durumda halen bir ses duydukları etrafa kaçışıyorlar. İnşallah temennimiz o dur ki Esed'in zulmü bitecek, bu savaş bitecek ve bu insanlar ülkelerine dönecek." şeklinde konuştu.

Aileye gıda ve giysi yardımı yapan Kızılay adına açıklama yapan Kızılay Şube Muş Başkanı Cengiz Koç ise "Olayı duyar duymaz aileye ilk önce gıda ve kumanya yardımı yaptık. Bu arada aile bireylerinin ölçülerini alarak giysi ve ayakkabı yardımını da en kısa zamanda yapacağız. Ayrıca aileye düzenli olarak ayni ve nakdi yardımlar da yapacağız. Zaten daha öncede Kızılay Genel Başkanımızın görevlendirmesi ile Hatay'da bulunan ilk mülteci kampın düzenlenmesi benim koordinasyonumda yapılmıştı. Bu nedenle mültecilerin sorunlarını çok iyi biliyorum." ifadelerini kullandı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber