Kocaeli'de fabrika - kamyoncu gerilimi sürüyor

Kocaeli'nin Kartepe ilçesinde, cips ürünleri imalatı yapan fabrikanın yöneticileriyle, taşımacılık kooperatifi arasında süren anlaşmazlığın sebep olduğu gerginlik sürüyor.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 02 Ağustos 2012 07:20, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Dün yaşanan şiddet olaylarının ardından polis, fabrika önündeki nöbetine gün boyu devam etti. Polis, İzmit ilçe merkezinde bulunan AK Parti il binasına yürünme ihtimaline karşın, burada da önlem aldı. Yaklaşık 500 kişi, bugün de fabrikanın bulunduğu alan çevresinde sloganlar atarak yürüdükten sonra olaysız bir şekilde dağıldı.

Suadiye bölgesinde yaklaşık 19 yıldır üretim yapan ve 700 kişinin çalıştığı fabrika ile burada üretilen ürünlerin taşımacılığını yapan Suadiye Taşıyıcılar Kooperatifi (SUMOTAŞ) arasında bir süre önce fiyat anlaşmazlığı oldu. Fabrika yönetimi, kooperatifin çok yüksek rakamlarla mal taşıdığını iddia ederek, SUMOTAŞ ile sözleşmesini feshederek taşıma işini ihaleye çıkaracağını bildirdi. Bunun üzerine SUMOTAŞ üyelerinin geçtiğimiz günlerde fabrika önünde başlattıkları protesto eyleminin ardından fabrika çevresinde polis geniş güvenlik önlemleri aldı. Kocaeli Valiliği'nde, Vali Ercan Topaca başkanlığında taraflar arasında uzlaşma amaçlı toplantılar yapılmasına rağmen henüz bir sonuç alınamadı.

Suadiye halkı dün, fabrika önüne yürümüş, ancak polis biber gazı ile müdahale etmişti. Çıkan olaylarda ise 3`ü polis olmak üzere 4 kişi yaralanmıştı. Suadiyeliler fabrikanın önüne kamyonlarla geleceklerini ifade ederek alandan ayrılmışlardı.

POLİS ABLUKAYA ALDI

SUMOTAŞ Başkanı Hüseyin Erhan, dün daha büyük bir eylem yapacaklarını açıklamıştı. Eylem nedeniyle il genelindeki polislerin yanı sıra Bursa, Yalova, Düzce ve İstanbul'dan da takviye polis ekipleri Kocaeli'ye geldi. Teravih namazının ardından Suadiye merkezde bir araya gelen kalabalık, AK Parti il binasına kamyon ve otobüslerle gideceklerini açıkladı. Daha sonra bu eylemden vazgeçildi.

SUMOTAŞ Başkanı Hüseyin Erhan, kalabalığa hitaben yaptığı konuşmada, ?Bu akşam il binasına gidecektik ancak siyasi iktidarın temsilcileri icra kurulunu iptal etti ve partiyi terk etti? dedi. Herhangi bir eylem yapılmayacağının açıklanmasına rağmen yaklaşık 500 kişilik bir grup saat 23:30 sularında yürüyüşe başladı. Suadiye merkezden başlayan ve sloganlarla devam eden yürüyüş olaysız şekilde son buldu.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber