Duyarlı esnaf aşırı sıcaklarda sokak hayvanlarını unutmadı

Yozgat'ın Boğazlıyan ilçesinde bir esnaf aşırı sıcaklar nedeniyle su sıkıntısı çeken sokak hayvanları için başta iş yerinin önü olmak üzere şehrin değişik noktalarına su dolu kaplar yerleştirdi.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 02 Ağustos 2012 14:49, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Yaz sıcaklarının etkisini artırdığı ilçede Çerez Dünyası sahibi Mustafa Şahin, sahipsiz sokak hayvanları için önemli bir adım attı. Sokak hayvanlarının su ihtiyacını karşılamak üzere çeşitli noktalara su kapları koydu. Sıcak havalarda sokak hayvanlarının su ihtiyacını karşılamak amacıyla sokağa su kabı yerleştirdiklerini belirten Şahin, "Hayvanların sıcaktan sıkıntı çektiklerini gördüm. Dilleri dışarıda geziyorlardı. Bunu fark edince su kabı koyarak onların su ihtiyaçlarını rahatça gidermelerini sağlamaya çalıştım. Günlük 5-6 kap su ilave ediyorum. Günde 25 - 30 köpek gelip su içiyor. Bu konuda olumlu tepkiler aldım. Allah kimseyi susuzlukla terbiye etmesin." şeklinde konuştu.

Şahin, sokakta boş boş dolaşan hayvanların barınağa götürülmeleri gerektiğini de ifade ederek şöyle konuştu: "Belediye bir kişiyi görevlendirip lokantalardaki yemek artıklarıyla bunları besleyebilir. Bu sayede köpekler hem ıslah edilmiş, hem de vatandaş sokak köpeklerinden kurtulmuş olur. Bu hayvanları Belediye'nin düşünmesi lazım. Ağızları var ama konuşacak dilleri yok. Özellikle, kediler ve köpekler su kabından faydalanıyor." diye konuştu.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber