Gezici sinema TIR'ında bu kez Kadirlililer film izledi

Adana Büyükşehir Belediyesi tarafından düzenlenen Altın Koza Film Festivali etkinlikleri kapsamında hazırlanan gezici sinema TIR'ı Kadirli'ye ulaştı.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 02 Ağustos 2012 15:00, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Büyükşehir Belediyesi Kent Orkestrası'nın konserinden sonra Ali Şenozan Konservatuarı Türk Halk Müziği Bölümü şefi Feridun Dalgınlı ile sanatçılar Ferhat Deli ve Serkan Yontar sahne aldı. Dalgınlı, Deli ile Yontar seslendirdikleri birbirinden güzel türkülerle, etkinlik alanına gelenlere unutulmaz bir akşam yaşattı. Feridun Dalgınlı'nın bağlamasıyla seslendirdiği unutulmaz film müzikleri dinletisi izleyenlere nostalji yaşattı.

Kadirli Belediye Başkanı Ömer Tarhan, gezici sinemanın ilçeye gelmesine vesile olanlara teşekkür etti. Yıllar önce Kadirli'de 5 yazlık sinema bulunduğunu hatırlatan Tarhan, ?Daha sonra hepsi kapandı. Belediyemizin inşa ettiği Kültür Merkezi'nde 2 sinema salonu yaptırıyorum. Nikah salonu yoktu, konferans salonu yoktu. Mart ayında inşallah hepsini hizmetinize sunacağım. Biz Kadirli'yi değiştiriyoruz. İstanbul'da, Ankara'da, Adana'da ne varsa, burada da olacak.? dedi.

Büyükşehir Belediyesi Başkan Vekili Zihni Aldırmaz, ?Bu alanda muhteşem bir tablo var. Belediye başkanımız burada, başkan yardımcımız burada. Adana'dan muhtarlarımız kendi arabalarıyla gelmiş. Kadirli'den muhtarlarımız var. Meclis üyelerimiz, belediye bürokratlarımız var. Aile olarak buradayız.? şeklinde konuştu. Yola çıkarken ?Altın Koza Anadolu'nun Festivalidir? dediğini hatırlatan Zihni Aldırmaz, ?Bu gerçektir. Bazı yerlerde festivaller yapılıyor ama Anadolu ile kucaklaşan Altın Koza'dan başka bir festival yok. 38 il 61 noktaya gideceğiz. Gittiğimiz her yere sizlerin selam ve saygılarınızı götüreceğiz.? dedi.

Daha sonra Kadirli Belediye Başkanı Tarhan, Zihni Aldırmaz'a el dokuma Karatepe kilimi hediye etti. Ardından ?Anadolu Kartalları' adlı Türk filmi gösterime girdi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber