Vakıflar Bölge Müdürlüğü, bin 229 aileye kargo ile Ramazan paketi gönderdi

Vakıflar Erzurum Bölge Müdürlüğü, Doğu Anadolu Bölgesi'nde yaklaşık bin 500 aileye, PTT kargosuyla adrese teslim Ramazan yardım kolisi gönderdi.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 02 Ağustos 2012 15:49, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Erzurum Vakıflar Bölge Müdürlüğü, muhtaç aileleri rencide etmeden Ramazan yardım kolileri dağıttı. Erzurum, Erzincan, Ağrı, Kars, Iğdır, Ardahan ve Baybur'ta bin 229 aileye gönderilen adrese teslim yardım kolisi uygulaması takdir topladı.

Bölge Müdürü Kenan Ungan, vakıf olarak ihtiyaç sahibi insanların onurunu kırmadan, rencide etmeden yardımda bulunmayı ilke edindiklerini dile getirdi. Ungan, PTT kargosuyla bütün yardım kolilerinin dağıtıldığını, bunun da ihtiyaç sahibi vatandaşların afişe edilmesinin önüne geçtiğine dikkat çekerek, "Uzun yardım kuyrukları, izdihamlar, bunlar yardımın ruhuna gölge düşürüyor. Bu sene ihtiyaç sahibi bin 500'e yakın aileye 15 kalem gıda malzemesinden oluşan gıda yardım paketlerini, kargo yoluyla ev adresine teslim gönderdik. Artık, gıda yardımlarımızı Ramazan sonrasında da bu şekilde gerçekleştireceğiz." diye konuştu.

YETİMLERE DESTEK

Vakıflar Bölge Müdürü Kenan Ungan, sorumluluk bölgelerindeki 300 yetime, aylık 385'er lira yardım dağıttıklarını, bu yardımların da elden dağıtılmak yerine banka hesap numaralarına yatırıldığını hatırlattı.

Ungan, kurum olarak da yeni eğitim ve öğretim döneminde bin 80 ilk ve ortaöğretim öğrencisine aylık 60 lira burs vereceklerine dikkat çekerek, "Vakıf medeniyetinde zirve bir toplumuz. Sağ elin verdiğini, sol elin görmediği bir ahlak kültürünün parçası olarak yardımlarımızı gizli dağıtıyoruz. Yardım alan vatandaşlarımızın rencide edilmemesi, teşhir edilmemesi için yardım malzemelerini kargoyla, ücretleri ise banka hesap numaralarına yatırarak, kurum önünde kuyruk oluşmasına izin vermiyoruz." şeklinde konuştu.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber